ManpowerGroup

​Hållbarhet som stöttar globala utvecklingsmål

Dela

I dag på FN-dagen släpper ManpowerGroup sin globala hållbarhetsrapport för 2015–2016. Nytt för i år är att ManpowerGroup tydligare kopplar hållbarhetsarbetet till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

– Som företag har vi ett ansvar att bidra till en positiv samhällsutveckling. Därför stöttar vårt hållbarhetsarbete även de globala målen för hållbar utveckling, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup Sverige.

ManpowerGroups globala hållbarhetsarbete omfattar tre fokusområden som tillsammans bidrar till en hållbar arbetsmarknad. Det första är att unga snabbt ska komma ut i arbete efter avslutad utbildning. Det andra handlar om att hjälpa människor bygga upp färdigheter för det moderna arbetslivet så att de är anställningsbara genom hela yrkeslivet. Det tredje fokusområdet handlar om att bidra till jämställda och inkluderande arbetsplatser.

De globala mål ManpowerGroup kopplar hållbarhetsarbetet till är god utbildning för alla (mål 4), jämställdhet (mål 5), anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8) samt minskad ojämlikhet (mål 10).

– Vårt huvudsakliga fokus kommer alltid att ligga på att hjälpa våra kunder och att skapa ett meningsfullt arbetsliv för miljontals människor världen över. Att bidra till en hållbar utveckling på arbetsmarknaden sammanfattar vår kärnverksamhet, säger Lars Forseth.

ManpowerGroup rankades nyligen som ett av världens mest hållbara företag av Dow Jones Sustainability Index, som årligen bedömer företag utifrån en rad faktorer kopplade till ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. ManpowerGroup är det enda företaget inom kategorin professionella tjänster som har kommit med i indexet åtta år i följd.

Här finns hela ManpowerGroups hållbarhetsrapport för 2015–2016. Läs mer om de globala målen för hållbar utveckling här.

Sociala medier
Följ diskussionen om ManpowerGroups hållbarhetsarbete på Twitter under #DoingWellByDoingGood och på @ManpowerGroupSE.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

ManpowerGroup™ är världsledande på att hitta rätt lösning utifrån människans potential och företagens ambition. Vi hjälper såväl små som stora verksamheter i många olika branscher under fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management.

Vi finns i mer än 80 länder över hela världen. Genom globala insikter och lokal expertkunskap, ökar vi framgången för våra kunder.

I Sverige finns finns vi representerade på mer än 70 kontor och har totalt drygt 12.000 anställda. 
Verksamheten genererar drygt 20.000 jobb varje år.

Manpower.se är en av de ledande jobbsiterna i Sverige med drygt 200.000 aktiva cv och mellan 8.000 - 15.000 aktuella jobbannonser. För mer information eller för att söka lediga jobb - besök manpower.se

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum