Tekniska verken i Linköping

Hållbarhetsredovisning - Det här gjorde Tekniska verken under 2018

Dela

Tekniska verken har en viktig roll när det gäller att bidra till att bygga en resurseffektiv region. I det arbetet står hållbarhet hela tiden i fokus och de begränsade resurserna ska användas på det klokaste sättet. I årets hållbarhetsredovisning redovisas allt som gjorts i koncernen under 2018.

Klimatförändringarna är ett faktum och Tekniska verken vill ta ett stort ansvar i den frågan bland annat genom stora, långsiktiga investeringar inom infrastruktur, produktionsanläggningar och ny teknik. Det skapar i sin tur möjlighet att säkra en ekologisk och social hållbar utveckling med exempelvis el-, värme- och biogasproduktion från fossilfria och återvunna källor, hänsyn till biologisk mångfald, trygghet och rättvisa.

Viktigt i sammanhanget är att hållbarhet skapas tillsammans med andra, och för att få en dialog med kunder, medarbetare, ägare och andra intressenter så sjösätts nu under 2019 en hållbarhetsavdelning inom Tekniska verken. Huvuduppgiften är där att hjälpa till och driva på, vara en röst i debatten, samt skapa kommunikation och engagera kring hållbarhetsfrågor.

Under 2018 har Tekniska verken beslutat, genomfört eller påbörjat många saker med fokus på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Här följer några exempel:
- Satsning på en vindkraftspark i Sunne som kommer att bidra till en långsiktigt tryggad fossilfri elproduktion. Dessutom pågår arbetet med att helt fasa ut kol och fossil olja till år 2021.
- Påbörjat bygget av en produktionsanläggning för flytande biogas, framför allt för industrin och tunga transporter.
- Fiberanslutningen på landsbygden runt Katrineholm, Linköping och Mjölby för att bidra till en levande landsbygd, där alla har tillgång till ett bredband som klarar framtidens digitala tjänster.
- Ökat forsknings- och utvecklingsinsatser inom bland annat energiteknologi och säsongslagring av fjärrvärme.

Det och mycket mer finns att läsa i Tekniska verkens hållbarhetsredovisning 2018

För mer information kontakta gärna:
Mile Elez, Teknisk direktör med ansvar för hållbarhetsarbetet på Tekniska verken i Linköping,  013-20 81 03
Mile.Elez@tekniskaverken.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum