Einar Mattsson

Hållbart och vackert med vårlökar i Einar Mattssons rabatter

Dela
Einar Mattsson arbetar för en hållbar förvaltning på bred front. För att gynna biologisk mångfald och minska vårt klimatavtryck byter vi säsongsplantering i krukor till vårlökar i grönytor och rabatter. ”Det är både vackert och mer hållbart”, säger Marika Rissle projektledare för utemiljö.
Marika Rissle, projektledare för utemiljö.
Marika Rissle, projektledare för utemiljö.

Genom att plantera lökar som återkommer år efter år vill Marika Rissle och Einar Mattssons utemiljögrupp minska klimatavtrycket samtidigt som de skapar en fin utemiljö.

 I de områden, framför allt utanför innerstaden där vi har mark runt fastigheterna kommer vi att plantera vårlökar under de kommande åren. Vårlökarna återkommer och förökar sig år efter år, så det är en hållbar lösning. Dessutom så kan vi minska materialanvändning och transporter samt spara på vatten, berättar Marika Rissle.

Scillor, påsk- och pingstliljor, botaniska tulpaner och anemoner är några av vårlökarna som sätts i backen och blommar från februari till juni.

– Säsongsplanteringarna i krukor är uppskattade av våra hyresgäster, men vi hoppas att de blir lika glada för vårlökarna i olika färger. De slår ut tidigt på våren när både vi människor och insekterna suktar efter grönska efter den gråa vårvintern. Det här är sorter som vi vet att fjärilar, humlor och bin behöver och tycker om, säger Marika Rissle.

I innerstaden där det inte finns mark att sätta vårlökar fortsätter Einar Mattsson att plantera blommor och buskar i krukor. Här väljer man växter som är tåliga och som också fungerar som landningsplatser för insekter som bin och humlor på deras färd genom staden.

Tidigblommande i februari-april

Detta är blommor som ger mat till tex övervintrande fjärilar, humledrottningar som precis vaknat och bin.

  • Scilla Bifolia, Scilla
  • Scilla Mitschenkocina, Scilla
  • Scilla Siberica, Scilla
  • Chionodoxa Luciliae Gigantea, Vårstjärna
  • Eranthis Ciliicica, Vintergäck
  • Puchkinia Libanotica, Porslinshyacint
Mellantidsblommande i april-maj

Dessa ger mat till tex guldbaggar, blomsterflugor och steklar.

  • Narcissus (olika sorter), Påsk- och pingstliljor
  • Tulipa 'Tarda Daistemon', Botanisk tulpan
  • Anemone Blanda 'Blue shades', Balkansippa
 

Nyckelord

Bilder

Marika Rissle, projektledare för utemiljö.
Marika Rissle, projektledare för utemiljö.
Ladda ned bild
Scilla i gräsmattan framför Einar Mattssons fastighet på Isjaktsgränd.
Scilla i gräsmattan framför Einar Mattssons fastighet på Isjaktsgränd.
Ladda ned bild
Pingstliljor framför entrén på Rusthållarvägen i Bagarmossen.
Pingstliljor framför entrén på Rusthållarvägen i Bagarmossen.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB 
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB förvaltar drygt 14 200 bostädersamt kommersiella lokaler till ett värde om 63 miljarder kronor. Bolaget förvaltar bostäder och lokaler för en bred och etablerad grupp av fastighetsägare såväl som Einar Mattssons 6 000 egna bostäder. Med ett långsiktigt perspektiv på fastighetsaffären och gedigen kunskap erbjuder Einar Mattsson fastighetsägare en trygg, personligoch proaktiv förvaltning i syfte att utveckla kundens fastighetsvärden. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Storstockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. Koncernens övriga verksamheterutgörs av fastighetsägande, byggproduktion, projektutveckling och övriga investeringar.  

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är lätt att samarbeta med alla här” — fredagsporträttet med Emliz Hammarberg26.5.2023 10:45:28 CEST | Blogginlägg

Uppmärksam, snabb och med varm blick ger Emliz Hammarberg strålande service i receptionen på Einar Mattssons huvudkontor. Hon längtar till måndagarna och jobbet. Polisdrömmarna skingras allt mer efter att ha jobbat i fastighetsbranschen i snart ett år och hoppas på en karriär inom Stockholms största privata fastighetskoncern. Lär känna Emliz i dagens porträtt:

Hur det märks att ett hus är byggt av Einar Mattsson25.5.2023 05:56:00 CEST | Nyheter

Redan på håll vill vi förmedla en upplevelse av harmoni och stockholmskänsla i arkitektur och design, att fasader och socklar är robusta och andas kvalitet – en känsla av att huset kommer att hålla i många år. Kikar du på innergården så är den designad för trivsel och grönska, både inbjudande och funktionell. Väl framme vid huset ska du uppleva en välkomnande, trygg och generös entré. Med pålitliga och vackra ekdörrar, känsla av rymd och god belysning, och hög kvalitet i allt från stengolv och stentrappor till måleri och konstutsmyckningar.

Första delmålet uppfyllt för Einar Mattssons batteriforskning i bostadshus23.5.2023 05:55:00 CEST | Nyheter

I ett av husen Einar Mattsson byggt, äger och hyr ut till studenter pågår forskning för framtidens fastigheter. Här ligger KTH Live-In Lab som är ett forskningscenter där KTH bedriver forskning tillsammans med olika samarbetspartners för utveckling av metoder och teknik i samhällsbyggnadssektorn. Nu har ett av forskningsprojekten, som Einar Mattsson är en del av, uppnått ett av delmålen. Att försörja fastigheten via det solcellsladdade batterilagret under kvällstid då behovet av el i fastigheten är som störst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum