Västerås stift, Svenska kyrkan

Hallstahammar-Kolbäck får visa upp sig

Dela
22-27 mars genomför kontraktsprost Cecilia Alsterlund en visitation av Hallstahammar-Kolbäcks församling. Ny ceremonilokal, finskspråkig verksamhet samt det ideella engagemanget är några av besökets höjdpunkter.
Kyrkoherde Paul Hansson ser fram emot prostbesöket.
Kyrkoherde Paul Hansson ser fram emot prostbesöket.

Det ingår i stiftets uppdrag att göra visitationer i de församlingar som ingår i stiftet. Vart tolfte år är det biskopen som genomför besöket, men däremellan utförs visitationen av en prost, vilket är fallet för Hallstahammar-Kolbäcks församling denna gång när nu kontraktsprosten kommer på besök.  

- Det ska bli roligt att ta emot kontraktsprosten och visitationsgänget. Vår verksamhet är omfattande och genomsyras av våra ledord; gemenskap, närvaro, öppenhet och hopp, säger kyrkoherde Paul Hansson.

På tisdag 22 mars klockan 13:30 ska visitationsteamet göra ett besök i Svedvi och den nya ceremonilokalen Misteln.

- Misteln används vid borgerliga begravningar. Vid önskemål kan även kyrkliga begravningar hållas här, berättar Paul Hansson.

Torsdag 24 mars klockan 13:00 möter visitationsteamet församlingens medarbetare inom den finskspråkiga verksamheten.

- Vi har både en finskspråkig diakon och en finskspråkig musiker. Dessutom delar vi en finskspråkig präst med ett par andra församlingar. Den finskspråkiga verksamheten är betydande och en integrerad del av övrig församlingsverksamhet, säger Paul Hansson.

Utöver detta blir det besök i olika verksamheter och möten med medarbetare, förtroendevalda och ideellt arbetande i församlingen.

- Vi har en stor andel ideellt arbetande, säger Paul och fortsätter, och de betyder mycket för oss. Så mycket att vi varje år anordnar en fest för dem. Jag vet inte vilka som har roligast – om det är gästerna eller vi som arrangörer, säger han och skrattar.

Visitationen avslutas 27 mars med en visitationsgudstjänst 11:00 i S:t Lars kyrka: ”Mässa helt enkelt”, där barn- och ungdomskörer medverkar.

Kontakter

Lena Eriksson, informatör i Hallstahammar-Kolbäcks församling
Telefon: 0220-465 04
E-post: lena.eriksson2@svenskakyrkan.se

Bilder

Kyrkoherde Paul Hansson ser fram emot prostbesöket.
Kyrkoherde Paul Hansson ser fram emot prostbesöket.
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum