Vision

Halmstad är Årets kulturkommun 2023

Dela

Vision har i dag utsett Halmstad till Årets kulturkommun 2023. Halmstad får priset för sitt långsiktiga arbete med att utveckla kulturen i hela kommunen och göra den till en del av kommuninvånarnas vardag. Såväl kommunens medborgare som medarbetare är delaktiga i kulturskapandet och kulturen används aktivt för att bidra till hälsa, mångfald och välfärd.

-  Halmstad har ett rikt och brett kulturutbud och kommunen driver en långsiktig kulturpolitik för att alla invånare i kommunen ska ha möjlighet att uppleva, möta och delta i kulturlivet, säger Visions 2:a vice ordförande Dalia Eid, som överlämnade priset vid prisceremonin.

Det är 34:e året i rad som Vision utser Årets kulturkommun. Priset har blivit något av en institution i det kommunala kultur-Sverige och bidrar till att sätta vinnarkommunen på kartan.

Motivering Årets kulturkommun 2023:

 ” Årets kulturkommun 2023 beskrev sig själv som en del av det kulturella ekosystemet.

Ett ekosystem behöver ha plats för alltifrån starka offentliga och privata institutioner, ett rikt fritt kulturliv med aktörer i många genrer, storlekar och målgrupper och plats för evolution – utveckling av framtidens kultur. Här finns plats för en kruka gänglig och smal ljudfestival till frodig och vildväxande gatuteater. Vi möjliggör människors dagliga dusch av kultur.

Kulturen spänner över ett stort fält och spelar en viktig roll i samhället för att göra skillnad för invånare och besökare. Kultur bidrar till människans livskvalitet. Kulturen är inte en avgränsad angelägenhet för kulturnämnden, utan berör i stort sett alla politikområden.

Vision utser med stolthet Halmstad till Årets kulturkommun 2023! ”

Prisutdelningen genomfördes digitalt och priset är ett vandringspris i form av ett glasäpple tillverkat av konstnären Rune Strand.

För ytterligare kommentarer, kontakta Visions kulturansvariga Annica Skoglund tfn 072-546 31 43. 

Pressmeddelande från Halmstad kommun Halmstad är Årets kulturkommun 2023! | Halmstads kommun (mynewsdesk.com)

Bilder

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum