Region Örebro län

Hälso- och sjukvårdsnämnden tackar medarbetare för viktiga insatser

Dela

Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd fick vid dagens sammanträde aktuell information om de problem som råder kring leveranserna av sjukvårdsmaterial. Med anledning av det vill nämnden uttrycka sin uppskattning för det arbete som Region Örebro läns medarbetare gör för att vården trots detta ska fungera.

I likhet med fyra andra regioner i Mellansverige får Region Örebro län just nu inte förbrukningsvaror till hälso- och sjukvården i den utsträckning som behövs för att bedriva verksamheten enligt normala rutiner. Att det har saknats allt från toalettpapper till specialiserade artiklar ställer till stora besvär för hälso- och sjukvårdsorganisationen.

Men trots att problemen har pågått i tre veckor har ännu inga patienter i Region Örebro län påverkats av leveransstörningarna i form av till exempel inställda operationer. Detta är tack vare Region Örebro läns engagerade medarbetare, och samarbete så väl inom organisationen som med andra regioner för att få fram rätt varor.

- I dag fick vi i nämnden information om det som har hänt och om det arbete som pågår kring varuförsörjningen. För alla oss står det klart att all den personal som på ett eller annat sätt är involverade i detta gör formidabla insatser, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

- Från nämndens sida vill vi därför tacka våra anställda som just nu anstränger sig till det yttersta för att med gemensamma krafter få vården att flyta på för våra patienter, säger Karin Sundin.

- Vården hamnar snabbt i ett utsatt läge när inte varuförsörjningen fungerar som den ska. Utan våra medarbetares extra insatser skulle det inte fungera. Nu måste fokus ligga på att leverantören ska få ordning på sina leveranser, så att vården i vår region och de fyra andra regionerna kan återgå till det normala, säger Behcet Barsom (KD), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden och ordförande i den gemensamma varuförsörjningsnämnden.

Fakta

Orsaken till leveransproblemen är att Varuförsörjningen, som sköter upphandling av förbrukningsmaterial inom fem regioner, bytte till en ny distributör den 1 oktober. Den nya distributören, Apotekstjänst AB, har sedan starten den 1 oktober haft allvarliga problem bland annat med sina IT-system, vilket har lett till att många varor inte kommit fram till sjukvården. Fem regioner samarbetar inom Varuförsörjningen, dessa är Region Örebro län, Region Uppsala, Region Sörmland, Region Västmanland och Region Dalarna.

Kontakt:

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20

Behcet Barsom, vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon 073-077 77 36

Kontakter

Bilder

Karin Sundin
Karin Sundin
Ladda ned bild
Behcet Barsom
Behcet Barsom
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solceller - en lysande investering för BRF Karlavagnen19.11.2019 10:13:00 CETPressmeddelande

Solceller är ett ständigt aktuellt ämne i diskussionen om miljön och klimatet, och intresset har ökat stort i Sverige. Bostadsrättsföreningen Karlavagnen i Örebro installerade solpaneler på två av föreningens fem fastigheter under sommaren 2019. "Med det här visar vi att vi är en förening på alerten, det är ett värde för alla som bor här. Det känns bra att vi bidrar till en bättre miljö", förklarar föreningens ordförande Tomas Ring.

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser18.11.2019 14:23:00 CETPressmeddelande

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Tobaksfria veckan: e-cigaretter ett allt större hot mot unga17.11.2019 07:35:00 CETPressmeddelande

Denna vecka är det tobaksfria veckan och Region Örebro län uppmärksammar det tobakspreventiva arbetet lite extra. På vårdcentraler och Folktandvårdskliniker kommer patienter att uppmärksammas på sina rökvanor och få extra råd och stöd. För personal inom hälso- och sjukvården hålls en utbildningsdag med bland annat en föreläsning om e-cigaretter. Användningen ökar bland unga. I Örebro län har drygt var fjärde niondeklassare någon gång rökt e-cigaretter (2017).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum