Norrköpings kommun

Hälsodagar för kommunens dagliga verksamheter

Dela
Den 16-19 maj är det fokus på hälsa när den dagliga verksamheten Leonardsberg bjuder in kommunens övriga dagliga verksamheter till hälsodagar. I den lantliga miljön kommer det finnas möjlighet för deltagarna att bland annat prova på cirkelträning och mindfulness, samt få kostrådgivning. Syftet är att hjälpa deltagarna hitta egna knep för att må bra.

– Jag ser ett stort intresse och behov för den här typen av frågor som handlar om hälsa och kost. Hos oss på Leonardsberg har vi inriktningen grön omsorg vilket innebär att vi arbetar mycket utomhus med arbetsuppgifter som till exempel plantering, gräsklippning och hönsskötsel. Den lantliga miljön hos oss är i sig läkande, och med hälsodagarna vill vi ge andra dagliga verksamheter möjligheten att besöka oss för att prova på olika hälsofrämjande aktiviteter i en rogivande miljö, säger Ann-Christine Johansson, stödassistent på Leonardsberg och initiativtagare till hälsodagarna.

Under fyra dagar, den 16-19 maj, kommer Leonardsberg att erbjuda flertalet aktiviteter för deltagarna. Det kommer bland annat finnas möjlighet att prova på smoothies och nyttigare snacks, mindfulness samt cirkelträning utan redskap.

– Det är ett fantastiskt initiativ av Leonardsbergs dagliga verksamhet. Hälsodagarna går helt i linje med Agenda 2030 med dess mål om hälsa, livsstil och välbefinnande, och en hållbar miljö är något vi eftersträvar inom alla kommunens verksamheter, säger Andreas Bohlin (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden Norrköpings kommun.

Hälsodagarna pågår mellan klockan 10:00-14:00 måndag den 16 maj till och med torsdag den 19 maj.

– Med hälsodagarna vill vi inspirera annan personal att utgå från sin verksamhet och sina förutsättningar i hälsoarbetet. Det behöver inte vara så stort och krångligt, utan man kan börja i det lilla utifrån vad brukarna önskar och är intresserade av, säger Ann-Christine Johansson.

Kontakt:
Ann-Christine Johansson
Titel: stödassistent på Leonardsberg och initiativtagare till hälsodagarna
Telefon: 0730-20 19 26

Andreas Bohlin (S)
Titel: ordförande vård- och omsorgsnämnden
Telefon: 0761-63 47 02

__________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum