Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Hälsoevent i Nordstan när ett av världens främsta hälsomöten hålls i Göteborg

Dela

Den 20–22 juni hålls ett av världens främsta hälsomöten, International Forum on Quality and Safety in Healthcare, i Göteborg. Samtidigt som expertis från hela världen besöker kongressen bjuds göteborgarna in till ett hälsoevent i Nordstan av Göteborgs 400-årsjubileum den 21 juni.

Foto: Jennie Smith/ Göteborg & Co.
Foto: Jennie Smith/ Göteborg & Co.

I Nordstan är alla välkomna för inspiration till ett mer hälsosamt liv. Träffa en personlig tränare från Friskis och Svettis, köp Föreningen Grundens handgjorda unika praliner, lär dig mer om hur IFK Göteborg jobbar med barn och unga och mycket mer.

–  I år sätter vi i Göteborg och inom jubileumsarbetet extra fokus på hälsa, säger Annika Lotzman-Sandelind, processledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum. Tillsammans kan vi bidra till en mer välmående stad och region och eventet i Nordstanär ett sätt att lyfta goda exempel på verksamheter som arbetar med hälsa varje dag. Detta stora område som omfattar alltifrån exempelvis mat, motion, rekreation och psykisk hälsa till delaktighet, demokrati, kultur och livsmiljöer.

Under International Forum kommer drygt 2 000 delegater från hela världen till Göteborg. Ett av konferensens del-teman är ’’Population and Public Health’’ – alltså hälsa i befolkningen.

– Vi jobbar tätt tillsammans med arrangörer och lokala intressenter för att skapa mervärde kring de kongresser som Göteborg står värd för och samtidigt bidra till positiva samhällseffekter. Ett av International Forums teman handlar om hälsa i befolkningen. Det passade därför bra att knyta ihop med Göteborgs 400-årsjubileums fokus på hälsa, säger Ulrika Scoliège, projektledare för organisationsmöten på Göteborg & Co.

En av aktörerna som deltar både på kongressen och på eventet i Nordstan är Livsstilsverktyget som forskare vid Göteborgs universitet har tagit fram. De har upptäckt att något så enkelt som en stund med ett digitalt verktyg varannan vecka kan ge ett nytt sätt att förebygga och hantera livsstilssjukdomar. I samarbete med Göteborgs 400-årsjubileum välkomnas allmänheten att använda Livsstilsverktyget och samtidigt delta i en av Sveriges största forskningssatsningar för folkhälsan.

Kom i gång idag med verktyget via goteborg400 | Livsstilsverktyget eller kom till Nordstan den 21 juni, 12–16 så hjälper vi dig på plats.

Om hälsoeventet i Nordstan

Datum: 21 juni 2022
Tid: 12–16
Plats: Nordstan
Deltagare: Föreningen Grunden, Hitta ut, Friskis & Svettis, AgeCap – Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet, Skyddsvärnet, Ronald McDonald Barnfond, Ågrenska, Jontefonden, Livsstilsverktyget, IFK Göteborg, Göteborgslokaler Sommartorget, Göteborgs 400-årsjubileum.

Om International Forum on Quality and Safety in Healthcare

International Forum är en mötesplats för forskare, experter, verksamhetsutvecklare, chefer och medarbetare, patienter och närstående. Målet är att bidra till ökad kvalitet och säkerhet inom vård och omsorg. Kongressen har också ett tydligt befolknings- och samhällsperspektiv, med starkt fokus på ett främjande, förebyggande hälsoarbete och samskapande med invånare och patienter. Det är andra gången kongressen hålls i Göteborg, och det kommer drygt 2 000 deltagare från hela världen. Några av huvudtalarna på kongressen är Klas Bergling, Tim Bergling Foundation och Carolina Klüft, Generation Pep.

Home – International Forum Gothenburg 2022 (bmj.com)

Om Göteborgs 400-årsjubileum
Sommaren 2023 välkomnar vi göteborgare och besökare från hela världen till Göteborgs Jubileumsfirande. Programmet inleds med Göteborgs 400-årsfest 2–6 juni och följs av Prototyp Göteborg med staden som utställning 2 juni–3 sep, samt ett pärlband av firande med jubileumssatsningar, 100-åriga institutioner med mera. Det hela avrundas i samband med bland annat Frihamnsdagarna, GöteborgsVarvet Marathon och Göteborgs Kulturkalas med en extra jubileumsprägel.

Vägen fram är lika viktig som själva firandet. Varje år sedan 2014 har arbetet med Göteborgs 400-årsjubileum haft ett särskilt tema. Dessa fokusår har skapat unika möjligheter till breda samarbeten och plattformar för att engagera hela staden. 2022 är Hälsa i fokus. Syftet är att skapa deltagande kring hälsofrågor för att bidra till en mer välmående stad och region. Arbetet utgår från folkhälsopolitikens åtta målområden, däribland inflytande och delaktighet, levnadsvanor och miljö.

Goteborg2023.com

Nyckelord

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Vetenskapsfestivalen.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Jennie Smith/ Göteborg & Co.
Foto: Jennie Smith/ Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg fyller 400 år 2021 och det vill Göteborgs Stad fira genom att utveckla Göteborg till en ännu bättre plats att besöka, leva och verka i. Med anledning av covid-19 förändrades jubileumsuppdraget genom ett beslut i kommunfullmäktige 10 september 2020. Det innebär att 2021 arrangeras ett formellt, historiskt firande av den officiella födelsedagen 4 juni och ett jubileumskalendarium samlar och uppmärksammar aktiviteter som genomförs av olika jubileumsaktörer under hela året. Samverkan kring angelägna frågor i stad och region fortsätter och det stora publika jubileumsprogrammet planeras att genomföras 2023 tillsammans med göteborgare och besökare från hela världen. Göteborgs 400-årsjubileum projektleds av Göteborg & Co som är en del av Göteborgs Stad.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Ruben Östlund regisserar publiken på Göteborg Film Festival4.1.2023 07:58:16 CET | Pressmeddelande

Biografens förmåga att skapa kollektiva upplevelser är oöverträffad. Men har samtidens scrollande på individuella skärmar skadat publikens förmåga att delta i en gemensam föreställning? Den dubbelt guldpalmsbelönade regissören, och filmfestivalens hedersordförande, Ruben Östlund vill gå till botten med biobesökarnas beteenden och engagemang. I föreställningen This Is Cinema! på Göteborg Film Festival tar han sig an den försoffade biopubliken för att skapa världens bästa biokultur.

13 nya anledningar att besöka Göteborg jubileumsåret 20233.1.2023 11:10:40 CET | Pressmeddelande

Historien upprepar sig: När Göteborg fyllde 300 år 1921 fick firandet skjutas upp i två år. Och samma sak hände 2021 när Göteborg fyllde 400 år; pandemin satte stopp för firandet. Men i juni startar äntligen Göteborgs Jubileumsfirande. Det blir en stor Jubileumsfestival som inleder sommaren. Och det är bara en av höjdpunkterna i Göteborg. Här listar vi 13 nya anledningar till att besöka Göteborg i år.

A new direct line from New York bolsters Gothenburg as a destination21.12.2022 13:05:47 CET | Press release

At the end of April next year, SAS starts a new direct flight between Gothenburg and New York. The direct link will mean a lot for more visitors to explore and choose Gothenburg. – It shows that there is great faith in Gothenburg as a destination. The development here is fantastic and good access to international metropoles can be the deciding factor in the competition with other cities, says Peter Grönberg CEO of Göteborg & Co.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum