Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Halva priset på enkelbiljetter i hela regionen

Dela

Vänsterpartiet Västra Götaland föreslår halverat pris på enkelbiljetter i kollektivtrafiken under tre månader. Förslaget är vårt svar på höjda bränslepriserna. Detta kan underlätta för alla som nu får försämrad ekonomi och samtidigt få fler att välja kollektivtrafik igen efter pandemin.

Västtrafiks buss. Foto: Annie Andrén
Västtrafiks buss. Foto: Annie Andrén

Kriget i Ukraina är vidrigt och det ukrainska folket dör, skadas, svälter och flyr sitt land. De problem som uppstår i Sverige med anledning av kriget kan aldrig jämföras med det. Men många i Sverige drabbas av ekonomiska problem, till följd av höjda bränslepriser, höjda livsmedelspriser och högre inflation. Som vanligt drabbas de hårdast som har minst marginaler i sin privatekonomi.

Vänsterpartiet har lagt ett förslag i riksdagen om halverade biljettpriser i hela landet. I väntan på det vill Vänsterpartiet Västra Götaland erbjuda en regional lösning.

- Det är nu Västra Götaland måste ställa om, och få fler att kunna resa hållbart. Regionen behöver erbjuda alternativa sätt att resa. Vi föreslår att priset på Västtrafiks enkelbiljetter halveras under en tremånadersperiod och att sänkningen genomförs omgående, så snart det är möjligt, säger Carina Örgård, (v), regionråd i opposition i Västra Götalandsregionen.

Samtidigt varnar den internationella klimatkommitténs, IPCC, rapport 28 februari, tydligare än någonsin för vad som händer med vår jord om vi inte ställer om nu.
- Det är nu vi politiker i Västra Götalandsregionen ska ta steget att gå före, säger Louise Jeppsson, regionrådsersättare och styrelseledamot i Västtrafik AB. - Att fler reser tillsammans med kollektivtrafiken är bra för den enskilda, för klimatet och för samhället. Självklart fortsätter vi driva frågan om sänkta priser och en mer tillgänglig kollektivtrafik i hela regionen, även långsiktigt, säger Louise Jeppsson (v).

Carina Örgård (v), regionråd i opposition

Louise Jeppsson (v), ersättande regionråd, styrelseledamot Västtrafik AB

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Västtrafiks buss. Foto: Annie Andrén
Västtrafiks buss. Foto: Annie Andrén
Ladda ned bild
Carina Örgård, regionråd och gruppledare, Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Carina Örgård, regionråd och gruppledare, Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Ladda ned bild
Louise Jeppsson, ersättare i Regionstyrelsen, och styrelseledamot i Västtrafik AB, för Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Louise Jeppsson, ersättare i Regionstyrelsen, och styrelseledamot i Västtrafik AB, för Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Magasinsgatan
504 35 Borås

https://vastragotaland.vansterpartiet.se/

Vänsterpartiet Västra Götaland är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologiskt grund. Vi bedriver en konstruktiv oppositionspolitik i Västra Götalandsregionen, och vill se ett samhälle som präglas av medmänsklighet, solidaritet och rättvisa. Sveriges välfärd ska vara till för alla, oavsett vem du är eller var du bor.

Följ Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Satsa på förlossningsvården29.4.2022 10:05:07 CEST | Pressmeddelande

Förlossningsvården är kraftigt eftersatt i Västra Götaland och personalen flyr regionen som arbetsgivare. På Hälso- och sjukvårdsstyrelsens möte den 27 april lade Vänsterpartiet därför ett förslag på åtgärder som efterfrågas av personalen. Detta för att bygga upp en bra arbetsmiljö från grunden. – En långsiktigt bra personalpolitik hade kunnat förhindra den här krisen för länge sedan, säger Carina Örgård (v), oppositionsråd i Västra Götaland.

Förbättra förlossningsvården29.3.2022 14:59:44 CEST | Pressmeddelande

Västra Götalandsregionen är mitt i en kris, där barnmorskor flyr våra verksamheter och förlossningsvården är kraftigt eftersatt. Vänsterpartiet har idag lagt ett förslag på en rad åtgärder som efterfrågas av personalen, för att förbättra deras arbetsmiljö. – Utan hållbara arbetsvillkor kan vi aldrig locka tillräckligt med barnmorskor till förlossningsvården och utan fler barnmorskor kan vi aldrig skapa en hög vårdkvalitet, säger Louise Jeppsson (v), ersättande regionråd i Västra Götaland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum