Svenska Bandyförbundet

Han är ny förbundskapten för herrlandslaget i bandy

Dela

Mattias Sjöholm, nuvarande tränare i IFK Motala, är det svenska herrlandslagets nya förbundskapten. Kontraktet är skrivet på ett år och första landslagssamlingen är planerad till september 2022.

Foto: Romus Ramström / Svenska Bandyförbundet
Foto: Romus Ramström / Svenska Bandyförbundet

Mattias Sjöholm är född 1971 och började spela bandy i IFK Motala vid sju års ålder. Han är en av dem som spelat flest matcher för IFK Motala och har gjort 20 säsonger i elitserien.

Sjöholm går nu in på sin sjätte säsong som tränare i IFK Motala där han började sin tränarkarriär med att gå in som matchcoach det året som IFK Motala tog klivet från bandyallsvenskan upp i elitserien. 

När Mattias Sjöholm fick frågan om att bli förbundskapten svarade han ja direkt. 

– Ja, framför allt för att det är ett ärofyllt uppdrag och smickrande att få frågan. Sen är det en utmaning också och det är det som är roligt, säger Mattias Sjöholm.

– Jag kommer att köra på det spåret som jag tror på och så som jag har jobbat de senaste åren. Men i och med det här uppdraget får jag också chansen att påverka bandyn i stort. Det finns många idéer och tankar som jag vill prova tillsammans med en verksamhet och organisation som vill utvecklas och vill framåt, säger Sjöholm. 

Laddar för spel

Herrlandslaget har inte spelat matcher under de två senaste åren på grund av pandemin. Mattias Sjöholm hoppas naturligtvis att mästerskap och landskamper nu ska bli av, men först ska han tillsätta sin ledarstab. 

– Nu handlar det om att upprätta organisationen kring herrlandslaget och att hitta rätt personer till de olika rollerna. Sen får vi se framåt hur vi går vidare och hur vi planerar. Jag har ganska bra koll på spelarna i elitserien, tycker jag, eftersom jag ser de i spel hela tiden under säsong, säger Mattias Sjöholm. 

Svenska Bandyförbundets sportchef, Karin Torneklint, är mycket nöjd över att kontraktet nu är klart med Mattias Sjöholm.

– Jag hoppas att vi tillsammans med Mattias kommer kunna utveckla herrbandyn internationellt och även vara drivande för hela bandyvärlden, då vi har en ny bandykarta att ta hänsyn till, säger Karin Torneklint, sportchef på Svenska Bandyförbundet.

- Jag är mycket glad över att vi har skrivit kontrakt med Mattias Sjöholm. Det är en spännande förbundskaptenslösning och Mattias som har gjort ett fantastiskt bra jobb med IFK Motala. Jag ser detta som en nystart på landslagsverksamheten för vårt herrlandslag, efter två inställda covid-säsonger, säger Anders Bergström, ordförande i landslagskommittén.

– Nu ska vi snabbt börja planera för höstens aktiviteter med förhoppning att den internationella kalendern också snart blir klar, avslutar Karin Torneklint.

Preliminär planering herrlandslaget 2022/23

  • September 2022 - Läger
  • Oktober 2022 - Internationell turnering i Sverige
  • Januari 2023 - Turnering i Finland
  • Mars 2023 - VM

Nyckelord

Kontakter

Mattias SjöholmFörbundskapten HerrlandslagetSvenska Bandyförbundet

Tel:070-935 00 21

Bilder

Foto: Romus Ramström / Svenska Bandyförbundet
Foto: Romus Ramström / Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

U21 Herr-truppen i bandy är uttagen inför samlingen i Uppsala- här är spelarna5.9.2022 12:51:56 CEST | Pressmeddelande

Sverige skickade ingen spelartrupp till herrarnas U21-VM som skulle ha spelats i Jyväskylä i Finland den 19-23 januari tidigare i år på grund av det då rådande pandemiläget. Nu blickar truppen framåt mot kommande turneringar och mästerskap. Förbundskapten Pierre Roos har tillsammans med biträdande förbundskapten Oscar Jonsson tagit ut 33 spelare till samlingen i Uppsala den 8-9 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum