Region Örebro län

Han blir ny ekonomichef inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Örebro län

Dela

Peter Hansson blir ny ekonomichef inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Örebro län. Han har arbetat inom ekonomifunktionen i Region Dalarna i 25 år, bland annat som ekonomidirektör.

Peter Hansson, blivande ekonomichef i Region Örebro län. Foto: Johanna Berglund
Peter Hansson, blivande ekonomichef i Region Örebro län. Foto: Johanna Berglund

Peter Hansson började jobba inom dåvarande Landstinget Dalarna 1993. Han är utbildad civilekonom och har tjänstgjort som ekonom, budgetchef, ekonomichef inom hälso- och sjukvården och som ekonomidirektör. 2019 lämnade han Dalarna för att arbeta som konsult och utredare på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

I november tillträder Peter Hansson tjänsten som ekonomichef inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Örebro län.

- Det är spännande med en ny organisation och en ny miljö. Jag anser att Region Örebro län är framsynta och ligger i bräschen för utvecklingen. Jag får koncentrera mig på hälso- och sjukvården igen, det som jag tycker är mest intressant. Det känns lite som att ’komma hem’, även om Örebro är en ny del av Sverige för mig, säger Peter Hansson.

Ingår i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp

Ekonomichefen inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Örebro län ska ansvara för förvaltningsgemensamma processer när det gäller planering/budget, produktion, ledningsstöd, investeringar, uppföljning, prissättning och analys. Ekonomichefen ingår i hälso- och sjukvårdsförvaltningens ledningsgrupp.

- Jag hälsar Peter Hansson varmt välkommen till oss. Han har en lång erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvården och har framgångsrikt arbetat med att skapa en hållbar ekonomisk situation i Region Dalarna. Med sin kompetens och erfarenhet är jag säker på att han kommer att bidra till att utveckla arbetet med ekonomi och produktionsstyrning inom hälso- och sjukvården i regionen, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län.

Peter Hansson efterträder Christer Lundqvist som kommer att fortsätta sitt arbete i regionen som senior ekonomistrateg i hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Peter Hansson, blivande ekonomichef i Region Örebro län. Foto: Johanna Berglund
Peter Hansson, blivande ekonomichef i Region Örebro län. Foto: Johanna Berglund
Ladda ned bild
Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län. Foto: Lars-Göran Jansson
Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län. Foto: Lars-Göran Jansson
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum