Stockholms stad

Han blir skolledare i Rinkeby – igen

Dela

Hans Ovsjö blir ny rektor på Knutbyskolan i Rinkeby. Han kommer närmast från Nälstaskolan och har tidigare bland annat arbetat på Rinkebyskolan. Den egna skoltiden var inte enbart positiv och efter några jobbiga skolår blev högskoleprovet en räddning.

Hans Ovsjö Foto: Privat
Hans Ovsjö Foto: Privat

Hans Ovsjö är legitimerad lärare och har bland annat undervisat i engelska och franska. Han har varit skolledare i Rinkeby tidigare.

- Jag var biträdande rektor på Rinkebyskolan i flera år och ville gärna tillbaka till Rinkeby igen, därför sökte jag rektorstjänsten på Knutbyskolan. Att det går bra i skolan är viktigt för alla barn men särskilt viktigt för barn i ytterstadsområden där alternativen kan vara få och dåliga om skolgången blir ett misslyckande.

Knutbyskolan arbetar språkutvecklande och den blivande rektorn ser fram emot att fortsätta arbeta för alla elevers möjligheter.

Högskoleprovet som en räddning

Hans Ovsjö växte upp i Järfälla och gick som barn på Kolarängsskolan då den var nybyggd. Han hade lätt för sig i skolan vilket inte enbart var en positiv upplevelse.

- Det var spännande att gå i ny skola men jag blev retad för att jag var duktig. Min gymnasietid blev ganska tuff då det blev viktigare för mig att vara populär än att plugga. Som tur var fanns högskoleprovet, det kan vara en räddning för många som haft det jobbigt i gymnasieskolan av olika skäl.

Eftersom Hans Ovjsö alltid gillat språk valde han så småningom att bli språklärare. När han arbetat som lärare i ett tiotal år sökte han sig till chefsuppgifter och har nu varit biträdande och tillförordnad rektor i flera år. Rektorstjänsten på Knutbyskolan blir hans första.

Fakta

Hans Ovsjö blir ny rektor för Knutbyskolan. Han tillträder 1 augusti. Tidigare rektor Lena Hellström går i pension.

Knutbyskolan ligger i Rinkeby och har ungefär 360 elever från förskoleklass till och med årskurs 6.

Kontakt: Hans Ovsjö via utbildningsförvaltningens pressnummer 08-508 333 00 eller e-post hans.ovsjo@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Hans Ovsjö Foto: Privat
Hans Ovsjö Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum