Brynäs IF

"Han har en ovanlig talang som är svår att träna upp"

Dela

Idag blev det klart att Brynäs IF skriver ett kontrakt med junioren Marcus Westfält. Kontraktet sträcker sig över hela 4 säsonger, från pågående 2017/2018 till 2020/2021.

Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF och Marcus Westfält ny spelare i Brynäs IF
Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF och Marcus Westfält ny spelare i Brynäs IF

Idag blev det klart att Brynäs IF skriver ett kontrakt med junioren Marcus Westfält. Kontraktet är ett så kallat rookiekontrakt som innebär att Westfält har spelat över 100 minuter i SHL.

-Känns jätteroligt, det är för mig en stor möjlighet. Jag kommer fortsätta arbeta hårt för att få mycket speltid och utvecklas som hockeyspelare säger Marcus Westfält.

Kontraktet sträcker sig över hela 4 säsonger, från pågående 2017/2018 till 2020/2021.

-Det känns fantastiskt roligt och glädjande att vi kan skriva rookiekontrakt med våra egna juniorer. Det är ett tecken på att vi har en väl fungerande verksamhet och producerar talanger till vårt herrlag. Just Marcus är en väldigt spelskicklig och smart spelare. Han kan utläsa och förstå spelsituationer och på så sätt har han en ovanlig talang som är svår att träna upp, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Marcus Westfält finns med i truppen inför lördagens match mot Växjö Lakers hemma i Gavlerinken. På frågan om hur han ser på matchen svarade Marcus entusiastiskt:

-Ja det kommer bli en rolig match. Växjö är ett bra lag, men vi är förberedda och spelar vi som vi sagt har vi en bra chans att ta poäng imorgon. Jag ser fram mot matchen avslutar Marcus Westfält. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF och Marcus Westfält ny spelare i Brynäs IF
Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF och Marcus Westfält ny spelare i Brynäs IF
Ladda ned bild

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 
Vid sidan av den sportslige verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum