Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Han obducerade prinsessan Diana och terroroffer från 11 september

Dela

Richard Shepherd avslöjar de dödas hemligheter. Han är en av världens främsta rättsläkare och tog hand om såväl prinsessan Diana som terroroffer från 11 september. Men ofta är det de mindre kända historierna som är de mest gåtfulla – ibland rent av bisarra. Varje obduktion är som en deckargåta. Richard Shepherds bok Onaturlig död är en fascinerande och känslomässigt gripande skildring om hans yrkesgärning och liv … bland de döda.

• ”En av de mest fascinerande böcker jag läst på länge. En fängslande bladvändare. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.” – The Times

• ”Insiktsfull och medkännande.” – The Observer

• ”Fascinerande, otäckt och fängslande.” – Daily Express

För Richard Shepherd är varje jobb ett mysterium han måste lösa. Varje obduktion är som en deckargåta och han har utfört fler än 23 000. Han är en av världens främsta rättsläkare och har ägnat ett helt liv åt att avslöja de dödas hemligheter. Hans uppdrag är att genom noggrann och metodisk patologisk undersökning utreda plötsliga eller oförklarliga dödsfall för att fastställa om dödsorsaken varit onaturlig. Richard Shepherds arbete har skickat mördare i fängelse, frikänt oskyldigt anklagade och helt vänt upp och ner på tillsynes solklara fall.

I Onaturlig död tar Richard Shepherd läsaren med i sitt arbete – från mordplatser till rättegångssalar – och förklarar inte bara arbetet utan även den påverkan det haft på honom. Efter åratal av mord, dödsolyckor, tragedier och massakrer drabbades han 2016 av post-traumatisk stress. Det inträffade då han flög över staden Hungerford där han hade utrett en massaker 1987.

Onaturlig död ger en avslöjande och känslosam inblick i rättsmedicinens värld och Richard Shepherd visar att han behärskar pennan med samma skicklighet som skalpellen. Det är tydligt att hans drivkraft är att avslöja sanningen, skipa rättvisa för de döda och visshet för anhöriga.

Artiklar om Richard Shepherd:

The Guardian https://www.theguardian.com/science/2018/sep/26/forensic-pathologist-richard-shepherd-ptsd-cutting-up-23000-bodies-not-normal

BBC News https://www.bbc.com/news/health-45548977

The Sunday Times https://www.thetimes.co.uk/article/review-unnatural-causes-the-life-and-many-deaths-of-britains-top-forensic-pathologist-by-dr-richard-shepherd-ltn7sbfsl

GQ Magazine https://www.gq-magazine.co.uk/article/meet-the-doctor-who-talks-to-the-dead

Om Richard Shepherd

Richard Shepherd är en internationell berömdhet inom rättsmedicin. Han har utfört över 23 000 obduktioner och utrett flera kända fall. Richard Shepherd växte upp i engelska Watford. Efter att han som skolpojke råkade få tag på en lärobok i rättsmedicin, bestämde han sig för att ägna sitt yrkesliv åt att förstå döden i alla dess olika former. Han genomgick grundutbildningen på St George’s i London och var färdig rättsläkare 1987. Direkt efter examen fick han anställning på landets då ledande rättsmedicinska avdelning, på Guy’s Hospital. Shepherd har arbetat både i Storbritannien och utomlands med att som rättsläkare undersöka tusentals onaturliga dödsfall, från omtalade knivmord i London till terrordåd på Bali. Han anlitas fortfarande världen över.

Kommer: 2019-09-23

ISBN: 978-91-88901-25-5

Antal sidor: 396

Sagt om boken:

“One of the most fascinating books I have read in a long time. Engrossing, a haunting page-turner. A book I could not put down.”
THE TIMES

“Puts the reader at his elbow as he wields the scalpel.”
THE GUARDIAN

“Richard Shepherd dealt with death for years after the gruesome aftermath of terrorism and tragedy. It was bound to catch up with him.”
SUNDAY TIMES

“Fascinating, gruesome yet engrossing”
RICHARD AND JUDY, DAILY EXPRESS

“Fabulous . . . The UK's top pathologist investigating high-profile deaths such as that of Diana, Princess of Wales.”
THE SUNDAY POST

“This book is illuminated as much by everyday tragedies as by the headline-grabbing headlines.” THE MAIL ON SUNDAY

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se
Bokförlaget Nona
I den romerska mytologin finns en ödesgudinna vars uppgift är att spinna livets tråd. Hennes namn är Nona – ett passande namn på vårt förlag vars röda tråd är starka skildringar av fängslande livsöden. Vissa är sanna. Andra inte. De återges i såväl romaner som biografier och memoarer, men de är alla berättelser du bär med dig långt efter att boken är slut.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum