Norrköpings kommun

Han prisas i sin roll som tekniklärare

Dela

För andra året i rad blev det en lärare på Ebersteinska gymnasiet som fick ta emot ett stipendium av Norrköpings polytekniska förening. Föreningen utnämner årligen den bästa teknikläraren i Norrköping, Söderköping och Finspång. I år gick utmärkelsen till teknikläraren John Karlsson.

- Det kom som en total överraskning. Jag trodde aldrig att jag skulle få ett sådant här fint pris, men jag tycker själv om att studera, och det är kul att föra mina kunskaper vidare, säger John Karlsson, som överraskades på torsdagseftermiddagen.

Norrköpings polytekniska förening delar ut priset, ett stipendium på 8000 kronor, till en lärare som undervisar i teknik i grundskolans årskurs 7-9 eller i tekniska kurser på gymnasienivå vid en skola i någon av de tre kommunerna; Norrköping, Söderköping och Finspång. Ordförande i föreningen, Kjell Karlsson, är själv före detta elev på Ebersteinska gymnasiet. I dag arbetar han som lärare i elektronik och reglerteknik på Campus Norrköping, där han också är universitetsadjunkt och studierektor.

- Föreningen vill att det ska utbildas fler duktiga tekniker och ingenjörer, och med stipendiet vill vi uppmuntra de lärare som verkar för det. Jag kan också se att det för Campus Norrköpings del är bra att det finns duktiga gymnasieskolor i trakten, säger han.

Negra Pasalic, rektor på Ebersteinska gymnasiet, var den som skickade in nomineringen till föreningen.

- Som rektor på teknikprogrammet är jag mycket stolt över mina medarbetare som visar stort engagemang för utbildningen och elevernas bästa. Det är andra året i rad som en av mina lärare får den viktiga utmärkelsen, och det bekräftar att vi tillsammans jobbar hårt med att hålla hög kvalitét på programmet, säger hon.

Motiveringen löd:
John är en mycket engagerad lärare, kollega och medarbetare. Han har en bred kompetens och undervisar i matematik, teknik och CAD. John har mycket djupa akademiska kunskaper i matematik och teknik som han förmedlar på ett lättsamt och pedagogiskt sätt. Hans personlighet genomsyras av en ödmjukhet som gör att både elever och kollegor känner sig välkomna med sina frågor och funderingar. Han har alltid tid för frågor och anpassar sin undervisning utifrån elevens perspektiv. John ser möjligheter och är lösningsfokuserad. Han skapar intresse för innovativa tekniska lösningar och visar eleverna och kollegorna konkreta resultat. Han hjälper med idéer och tips för utveckling av kurser och inte minst nu i svåra coronatider då han delar med sig kunskap och erfarenhet.

Kontakt:

John Karlsson
Titel: tekniklärare Ebersteinska gymnasiet
Telefon:0702- 65 20 23

Negra Pasalic
Titel: rektor Ebersteinska gymnasiet
Telefon: 0730-20 27 33

Kjell Karlsson
Titel: ordförande Norrköpings polytekniska förening
Telefon: 0731-51 70 16


_________________________________________

Avsändare:

Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum