Norrköpings kommun

Han skapar affischen till förlängd Kulturnatt

Dela

Årets kulturnattsaffisch är skapad av illustratören och grafiske designern David Örtenblad Savel, född och uppvuxen i Norrköping. För att minimera smittspridning av coronaviruset så är Kulturnatten i år förlängd till en hel vecka och pågår från den 21 september till den 27 september. Vi kallar den Kulturnatten+.

David Örtenblad Savel
David Örtenblad Savel

Årets kulturnattsaffisch är skapad av David Örtenblad Savel. Han är en lovande grafisk designer och illustratör som är född och uppvuxen i Norrköping. David påbörjade sina konststudier på De Geergymnasiets bild och formlinje för att sedan studera vid Lunnevads konstlinje samt Grafikskolan i Stockholm. Idag läser han Grafisk design och kommunikation vid Linköpings universitet. Davids arbete kännetecknas av starka färger, former och texturer som kombineras på ett lekfullt sätt.

Han beskriver årets affisch som en tolkning av den mångfald som finns i kulturyttringar, arrangörer och deltagare under kulturnatten.

För mig är Kulturnatten en folkfest som bygger på invånarnas drivande krafter och initiativ. Just mångfalden är det jag har tänkt mest på, att visa på olika sorters kultur. I år kommer Kulturnatten+ att bli något alldeles extra därav plustecknet, säger David Örtenblad Savel.

 David har skapat en affisch med en jättefin färgskala och han har verkligen lyckats få fram Norrköpings landmärken på ett vackert och spännande sätt samtidigt som han visar på kulturnattens bredd, säger Carita Nord Isgren, projektledare för Kulturnatten+.

Kulturnatten+ blir en vecka full av kultur, både i hjärtat av Norrköping och utanför city. Arrangörerna uppmanas att tänka nytt, tänka digitalt och förlägga sina aktiviteter utomhus i möjligaste mån. I år välkomnas även evenemang som sker utanför city för att sprida evenemangen, inte bara i tid utan även geografiskt.

Det är Norrköpings föreningar, organisationer, företagare och privatpersoner som fyller Kulturnatten med innehåll. De flesta arrangemang har fri entré. Kultur- och fritidskontoret samordnar Kulturnatten+.

Vi kommer i år att ha en mycket tät dialog med våra arrangörer för att hjälpa dem att tänka nytt och digitalt och även att säkerställa att alla evenemang följer gällande restriktioner. Tillsammans med besökarna ska vi se till att skapa en minnesvärd Kulturnatten+, säger Carita Nord Isgren.

Kultur- och fritidskontoret följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och om de nuvarande rekommendationerna ändras kommer givetvis en anpassning att ske.

Allmänheten kan hämta årets affisch på kommunens kontaktcenter och på stadsbiblioteket från och med vecka 38.

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator och projektledare
Telefon: 011-15 50 15

David Örtenblad Savel
Titel: grafisk designer, illustratör
Telefon: 072-508 73 62
__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 30

Bilder

David Örtenblad Savel
David Örtenblad Savel
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun överklagar Arbetsmiljöverkets förbud29.7.2020 15:52:00 CESTPressmeddelande

Arbetsmiljöverket har förbjudit användningen av visir utan CE-märkning eller med tillfälligt tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det efter ett tillsynsbesök på hemtjänstenheten Bygdevägen 15. Om visiren används av medarbetarna på enheten tvingas kommunen betala 100 000 kronor. När visiren köptes in hade Arbetsmiljöverket meddelat att arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för skyddsutrustning som saknar CE-märkning eller tillfälligt tillstånd.

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum