Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland

Hanaholmen återinvigs i morgon under högtidliga former – evenemanget direktsänds runtom i Norden

Dela

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland återinvigs i morgon, torsdagen den 1 juni under högtidliga former. President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio, Drottning Margrethe II av Danmark, Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia av Sverige, Konung Harald V och Drottning Sonja av Norge samt Islands president Guðni Thorlacius Jóhannesson och hans maka Eliza Jean Reid deltar alla vid återinvigningsceremonin.

Festligheterna på Hanaholmen i Esbo skärgård utanför Helsingfors är en del av firandet av Finlands 100 år av självständighet.

”Vi är stolta och glada över att återinvigningen av Hanaholmen hedras med så celebra gäster och att evenemanget dessutom direktsänds i Finland, Sverige och Norge. Det är inte varje dag som ett evenemang i Finland får så stort utrymme i nordiska medier. Direktsändningen återspeglar också Hanaholmens filosofi, som går ut på öppenhet och allmänt deltagande. Vi är en samlingsplats för finsk-svensk och nordisk samhörighet”, berättar Hanaholmens VD Gunvor Kronman. 

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland har genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad som pågått från december 2015 till maj 2017.

”Det har varit ett oerhört omfattande projekt, först med intensiv planering, därefter alla finansieringsfrågor som skulle lösas och till slut det mycket intensiva ombyggnadsarbetet som pågick i ett och ett halvt år”, berättar Kronman. 

Sändningen från Hanaholmen äger rum den 1 juni med start klockan 13.30 lokal finsk tid i Yles kanal 1. SVT1 och NRK1 sänder med start klockan 13 lokal tid.  

För ytterligare information, vänligen kontakta kommunikationschef Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: +358 40 767 7373

Nyckelord

Om

Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland
Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland
Hanaholmsstranden 5
Esbo

RECEPTION +358 (0)9 4350 2411http://www.hanaholmen.fi

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras.

Följ Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland

Almedalsveckan: Hanaholmen och Kulturfonden för Sverige och Finland lyfter fram Finlands 100 år av självständighet i programmet28.6.2017 10:13Pressmeddelande

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland samt Kulturfonden för Sverige och Finland deltar med ett omfattande bilateralt svenskt-finskt och nordiskt program såväl under politikerveckan i Visby i Sverige som på Finlands motsvarighet SuomiAreena i Björneborg. Seminarierna under politikerveckan i Almedalen, som pågår den 2 till 9 juli, behandlar aktuella frågor som hur det nordiska samarbetet och nätverkandet ser ut när Finland firar 100 år av självständighet. Dessutom diskuteras det nya säkerhetsläget kring Östersjön samt skillnaderna mellan den politiska kulturen i Sverige och Finland. ”Vi har ett mycket spännande och mångsidigt program under Almedalsveckan i Visby.Vi har skapat en helhet som har både bredd och djup och som vi tror kommer att locka många intresserade deltagare till den bilaterala dialogen”, berättar Tina Räihä, som ansvarar för Hanaholmens verksamhet under Almdelsveckan. Under ett av seminarierna ställs också frågan hur näringslivet kan verka för Östersjöns fra