EVRY

Handelsbanken i Finland och EVRY ingår ett strategiskt avtal

Dela

(Stockholm, 13 december 2018) Handelsbanken Finland och EVRY har ingått ett avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Det samlade kontraktsvärdet uppgår till cirka NOK 650 miljoner under en period av åtta år (och i tillägg en option på två år). Detta är ett viktigt steg för EVRY i den finska marknaden för företagets strategi om att fortsätta växa i Norden och internationellt.

Wiljar Nesse, EVP i EVRY Financial Services
Wiljar Nesse, EVP i EVRY Financial Services

Genom det nya avtalet kommer EVRY att leverera en komplett lösningsportfölj av banktjänster till Handelsbanken i Finland, för både företag och privata bankkunder. Kontraktet omfattar leverans av kärnbank- och betalningslösningar, internetbank för företagskunder och privata kunder, lånhantering och back office-lösningar för Handelsbankens anställda samt utvalda korttjänster. Detta kommer att levereras som en tjänst ("SaaS"), baserat på EVRYs moderna och kostnadseffektiva mjukvaruplattform för end-to-end banktjänster. Detta säkerställer att Handelsbanken fortsätter att ligga i framkant för att erbjuda innovativa och effektiva tjänster till sina kunder och kommer att underlätta bankens ytterligare tillväxt på den finska marknaden.

”EVRYs tjänster används redan i stor utsträckning av Handelsbanken i Norge och har gjorts så i många år. EVRYs lösningar kommer att ge oss en modern och flexibel bankplattform med omfattande möjligheter för produktutveckling. Genom att modernisera våra kärnbankssystem på detta sätt kommer vi kunna utveckla mer effektiva processer och därigenom erbjuda bättre service till kunderna,” säger Nina Arkilahti, chef för Handelsbanken Finland.

“Detta avtal är en viktig milstolpe för expansion av vår nästa generation av kärnbank- och betalningslösningar i Finland, vilket visar att vår bankplattform är mycket konkurrenskraftig internationellt. Det är en stor förtroendeförklaring att Handelsbanken i Finland har valt EVRY som sin strategiska partner. EVRY kommer leverera en kundcentrisk kärnbank- och betalningslösning som gör det möjligt för Handelsbanken att respondera snabbare på ändringar och att vara mer agila i att ta nya värdeskapande tjänster till marknaden”, säger Wiljar Nesse, EVP i EVRY Financial Services.

Med det nya avtalet uppfyller EVRY Handelsbankens krav på förenkling och förutsägbarhet i leveranser, samtidigt som EVRY kommer att uppfylla bankens krav på kvalitet och compliance.

EVRYs nya kärnbanklösningar levereras som komponenter baserade på industristandard. Utvecklingsstrategin och implementeringsmetodiken är förankrad genom ett tätt samarbete med BIAN-nätverket (Banking Industry Architecture Network). Modern arkitektur och standarder, som bland annat ISO 20022, säkerställer att lösningarna är flexibla, kostnadseffektiva och anpassade för att uppfylla internationella krav.

Kontaktperson:
Geir Remman, VP Communications EVRY ASA
+47 970 55 017
geir.remman@evry.com

Om EVRY
EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2017 en omsättning på NOK 12,6 miljarder och cirka 8 500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. www.evry.com.

Om Handelsbanken Finland
Handelsbanken Finland består av kontorsrörelsen inklusive Handelsbanken Kapitalförvaltning, Private Banking och Handelsbanken Custody som svarar för värdepappersförvarstjänsterna samt Handelsbanken Finans och Stadshypoteks verksamheter i Finland. Handelsbankens Capital Markets-verksamhet i Finland omfattar försäkringsbolag samt traditionella Capital Markets-tjänster såsom riskhantering, värdepappershandel och kapitalmarknadsverksamhet. Handelsbanken har i Finland drygt 600 medarbetare.

Kontakter

Bilder

Wiljar Nesse, EVP i EVRY Financial Services
Wiljar Nesse, EVP i EVRY Financial Services
Ladda ned bild

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

EVRY is a leading Nordic tech and consulting company. Together with our customers and an ecosystem of the best global digital experts, we shape the future today by applying new technologies to improve end user experiences, and the performance of people, processes and systems

We are close to our customers and represent a Nordic mindset on responsibility, quality and security.

We leverage our Nordicness to do business in more than 18 countries. EVRY is listed on Oslo Stock Exchange. Our 8 800 employees are passionate about creating digital advantage and shaping the future – today.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY kvartalsrapport för andra kvartalet 2019 visar på tillväxt inom konsulttjänster och applikationstjänster, vilket driver en gynnsam intäktsmix och stöder den strategiska inriktningen12.7.2019 07:01:02 CESTPressmeddelande

(Fornebu, 12 juli 2019) EVRY redovisar ett rörelseresultat för andra kvartalet 2019 på 3 178 milj. NOK, jämfört med 3 286 milj. NOK under andra kvartalet 2018. Rörelseintäkterna för första halvåret 2019 var 6 507 milj. NOK, upp från 6 494 milj. NOK jämfört med samma period förra året. Justerat för valutakurseffekter och förvärv var den organiska tillväxten 0,1 % under första halvåret 2019 jämfört med första halvåret 2018. Financial Services redovisade positiv organisk tillväxt under andra kvartalet, medan andra områden påverkades av säsongsvariationer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum