Region Örebro län

Händelse på Universitetssjukhuset Örebro - området avspärrat

Dela

Under eftermiddagen på tisdagen mottog personalen på en av psykiatrins verksamheter på Universitetssjukhuset Örebro ett hot från en person som hotade att skada sig själv och andra.

– Vi har en tät dialog med säkerhetsansvariga i förvaltningen och tillämpar steg för steg råden vi får från polisen, säger Karin Haster, områdeschef för psykiatrin.

Psykiatrins mottagningar som finns i huset har haft stängt under eftermiddagen och inneliggande patienter är fortsatt omhändertagna i andra lokaler.

Tillfällig psykiatrisk akutmottagning

Då psykiatrins akutmottagning ligger inom området som för tillfället är avspärrat har en tillfällig psykiatrisk akutmottagning inrättats på sjukhusets akutmottagning i H-huset på USÖ. Personal från psykiatrin finns på plats.

Det är polisen som kan uttala sig om händelsens utveckling.

Kontaktperson för Hälso- och sjukvården

Karin Haster, områdeschef, Område psykiatri
Telefon: 070-2149992

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum