Region Örebro län

Händelse på Universitetssjukhuset Örebro – mannen som hotade är gripen

Dela

Under eftermiddagen på tisdagen mottog personalen på en av psykiatrins verksamheter på Universitetssjukhuset Örebro ett hot från en person som hotade att skada sig själv och andra. Händelsen är nu avbruten och avspärrningen är borttagen. Ingen person kom till skada under händelsen och allt återgår nu till det normala. Psykiatrins akutmottagning kommer att åter öppna i ordinarie lokaler.

Psykiatrins mottagningar som finns i huset fick stänga under eftermiddagen och inneliggande patienter fick flytta till andra lokaler.

Då psykiatrins akutmottagning ligger inom området som var avspärrat inrättades en tillfällig psykiatrisk akutmottagning i på sjukhusets akutmottagning i H-huset på USÖ.

Det är polisen som kan uttala sig om händelsens utveckling.

Kontaktperson för Hälso- och sjukvården

Karin Haster, områdeschef, Område psykiatri

Telefon: 070-2149992

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum