Livsmedelshandlarna

Handlarrätt hjälper dig att gå från brott till fällande dom

Dela

Sveriges handlare har blivit vana vid att polisanmälningar inte leder till några konsekvenser för den som begått brott i butiken. Det har även hänt att polisen inte velat ta upp anmälan. Allt detta leder till stor frustration. Därför lanserar nu Livsmedelshandlarna Handlarrätt, en utbildning i sex delar som hjälper dig som blivit utsatt för brott i butik att öka chansen till fällande dom.

Foto: Pernilla Andersson
Foto: Pernilla Andersson

- Brott i butik, stölder, hot och trakasserier är inte prioriterat av rättsväsendet idag, säger Pär Bygdeson vd på Livsmedelshandlarna, det vill vi ändra på eftersom det ofta är denna typ av brott som är instegsbrott för unga kriminella.

Inte bara för handlare

Handlarrätt är tänkt att hjälpa dig som har ett företag och blivit utsatt för brott. I sex delar guidar Marie Wallin, jurist och tidigare kammaråklagare, dig genom de steg du behöver ha koll på för att din anmälan ska få bästa möjliga effekt.

- Tyvärr är det idag inte så enkelt att rättsväsendet står på tårna för att hjälpa dig som blivit utsatt för brott, men genom att du gör din anmälan på rätt sätt ökar chanserna att du kommer hela vägen till fällande dom fortsätter Bygdeson.

Utbildningen är kostnadsfri och tar ungefär en halvtimme att genomföra. Den är öppen för alla som vill lära sig mer om hur man går från att varit utsatt för ett brott till att få en fällande dom. Både företagare och privatpersoner har nytta av denna kunskap. Du som tar del av Handlarrätt, kan ställa frågor och ge synpunkter i kommentarsfältet, så återkommer Livsmedelshandlarna med svar inom kort.

- Vi tar även gärna mot önskemål om ytterligare utbildningar inom detta område, avslutar Bygdeson

Text: Livsmedelshandlarna

Bild: Pernilla Andersson

Här hittar du Handlarrätt: https://www.handlarratt.se/

Här kan du möta en handlare som mötte polisen som inte ville ta upp anmälan: https://youtu.be/ICP07shj7d4 

Bilder

Foto: Pernilla Andersson
Foto: Pernilla Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Livsmedelshandlarna
Livsmedelshandlarna
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

http://livsmedelshandlarna.se/

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Följ Livsmedelshandlarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Livsmedelshandlarna

Plastpåseskatten fyller 1 år - Hurra eller?16.4.2021 15:00:00 CEST | Blogginlägg

Plastpåseskatten fyll i maj 2021 ett år. Hur mår den och har den räddat miljön? Om intäkterna: https://www.expressen.se/nyheter/klimat/plastpaseskatten-drog-in-betydligt-mindre-an-vantat/ Vad köper kunderna istället: https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sa-har-dagligvarujattarnas-pasforsaljning-paverkats-av-skatten Miljöpåverkan av olika kassar: https://expressen.se/nyheter/klimat/danska-omstridda-studien-plastkassar-battre-an-tygpasar/

Brotten är dubbelt så dyra som rättsväsendet9.4.2021 15:00:00 CEST | Blogginlägg

Förutom all otrygghet som kriminalitet för med sig kostar det oss stora summor varje år. Här är tre aktuella rapporter som sammanfattar ett alltmer akut problem. https://www.svensktnaringsliv.se/sakomraden/sakerhet-och-risk/brotten-kostar-foretagen-100-miljarder-halften-tror-det-blir-varr_1143691.html https://www.foretagarna.se/politik-paverkan/rapporter/2021/brott-mot-foretagare-2021/sammanfattande-resultat/ https://www.svenskhandel.se/nyhetscenter/press/2020/mer-an-varannan-handlare-utsatt-for-brott-den-senaste-tiden/

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum