Åre 2019

Häng hemma hos Henrik Windstedt på Ullån Shred Session under alpina VM

Dela

För två år sen installerade Henrik Windstedt en skidlift på tomten. Det skapade en idé om att bjuda in åkare till en session och ha kul ihop. Tillsammans med Petter och NOCCO har idén blivit verklighet och i år arrangerar de Ullån Shred Session i fjällvärldens mest hemliga park för första gången tisdag den 12 februari klockan 13.30-16.30.

Skidåkaren Henrik Windstedt inspirerar till skidåkning hemma på gården. Foto: Leon Allinge.
Skidåkaren Henrik Windstedt inspirerar till skidåkning hemma på gården. Foto: Leon Allinge.

Henke & Peter Shred Session Inslag from Åre2019 on Vimeo.

- Alla är peppade att åka i den här liften, säger Henrik. Det är kul när det är VM att få göra någonting för många. 
 
Henrik, som tidigare varit med puckelpistlandslaget och tävlat på X Games, har lämnat tävlingslivet bakom sig och hjälper nu NOCCO med deras satsning på friåkning, bland annat.
 
- Det blir inte så många skiddagar på ett år längre, kanske 100, men jag lever i snön! Helst hade man velat göra detta varje dag.
 
Parken, som är byggd på tomten, har Henrik skapat själv med hjälp av olika lokala aktörer. Förhoppningen är att många ska vilja komma och ha kul, både professionella och nybörjare, helt prestigelöst. Han är nöjd med resultatet, även om visionären i honom ser oändliga förbättringsmöjligheter för framtiden. 
 
-Vi har lagt hundratals timmar på att skotta snö. För hand. Det är inte ett jättestort hopp, men kanske något barn lär sig någonting nytt! avslutar Henrik.
 
Visionen för Åre 2019 är att inspirera till alpin skidåkning, och Ullån Shred Session är ett evenemang helt i linje med den visionen.
 
Vad? Windstedt & Petter Ullån Shred Session

Var? Hemma hos Henrik Windstedt i Ullån, Åre

När? Tisdag 12 februari klockan 13.30-16.30
 

Nyckelord

Bilder

Skidåkaren Henrik Windstedt inspirerar till skidåkning hemma på gården. Foto: Leon Allinge.
Skidåkaren Henrik Windstedt inspirerar till skidåkning hemma på gården. Foto: Leon Allinge.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum