Audi

Hans-Joachim Rothenpieler ny utvecklingschef för AUDI AG

Dela

Hans-Joachim Rothenpieler tar över efter Peter Mertens som utvecklingschef för AUDI AG den 1 november. Peter Mertens, som tillträdde i maj 2017, har bett styrelsen om att få lämna sin tjänst av hälsoskäl.

Huvudkontor AUDI AG Ingolstadt
Huvudkontor AUDI AG Ingolstadt

Herbert Diess, CEO för Volkswagen och styrelseordförande för AUDI AG: “Vi beklagar djup att Peter Mertens lämnar Audis ledning. Vi respekterar bakgrunden till hans beslut och önskar honom full återhämtning. Hans-Joachim Rothenpieler är en erfaren expert som kommer att fortsätta den påbörjade transformationen inom Audis utvecklingsavdelning.”

Peter Mertens om sitt beslut: “De gångna 16 månaderna har vi påbörjat en omfattande transformation och framtidsinriktning inom den tekniska utvecklingsavdelningen. Det kräver en hög grad av koncentration som jag inte kan uppbringa i min situation. Hälsan och min familj har prioritet under den kommande tiden. Jag tackar alla inom Audi för deras insatser, deras stöd och det fina samarbete som jag har upplevt under den här tiden.”

Herbert Diess, CEO för Volkswagen och styrelseordförande för AUDI AG : “Hans-Joachim Rothenpieler har en lång erfarenhet med flera ansvarsfulla positioner inom koncernen som kommer att hjälpa honom att snabbt komma in i hans nya roll inom Audi. Hans uppgift blir att fortsätta transformationen av utvecklingsavdelningen och driva utvecklingen inom elektrisk mobilitet.”

Hans-Joachim Rothenpieler har arbetat inom Volkswagen-koncernen sedan 1986 och har haft flera chefspositioner i gruppen, bl.a. som chef för fordonsutveckling inom Skoda, utvecklingschef inom Bentley och Volkswagen Commercial Vehicles. Sedan 2016 har Rothenpieler haft rollen som Head of Group Quality Management inom Volkswagen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Huvudkontor AUDI AG Ingolstadt
Huvudkontor AUDI AG Ingolstadt
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,8 miljoner nya bilar 2017. Företaget omsatte 60,1 miljarder euro 2017 och har över 90. 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 16 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Fem säkerhetsstjärnor till nya Audi A6 i Euro NCAP21.9.2018 09:58Pressmeddelande

Nya Audi A6 har testats och belönats med toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP, ett av de viktigaste säkerhetstesterna i Europa. Tjänstebilsfavoriten är därmed en av de säkraste i sin klass. På den svenska marknaden ingår dessutom flera avancerade säkerhetssystem som standard där information inhämtas både från den egna bilens sensorer, andra bilar och navigationsdata för att göra körningen så säker som möjligt.

Audi e-tron startsignal för elbilsoffensiv17.9.2018 20:18Pressmeddelande

Märket med de fyra ringarna startar en stor elbilsoffensiv i samband med världspremiären för Audi e-tron. 2025 kommer Audi att erbjuda tolv helt eldrivna bilar på de viktigaste marknaderna. Laddbara bilar beräknas samtidigt stå för en tredjedel av märkets försäljning. I portföljen ingår de två suvarna Audi e-tron och e-tron Sportback, varav den senare debuterar 2019. Dessutom tillkommer en rad eldrivna modeller med klassiska former som Avant och Sportback som skall erbjudas i varje relevant marknadssegment – från kompakt- till storbilsklassen.

Audi lanserar ett kort med 72000 laddpunkter i Europa med Audi e-tron Charging Service12.9.2018 14:37Pressmeddelande

Audi e-tron är början på en ny era inom Audi. Märket med de fyra ringarna är på väg att omvandlas från klassisk biltillverkare till premiumleverantör av mobilitetstjänster. Audi e-tron Charging Service är en av tjänsterna i det breda utbudet och ger tillgång till publika laddstationer i hela Europa. Audis eget laddningskort knyter samman över 72000 laddpunkter från 220 leverantörer. Allt för att ge problemfria resor med elbilen.

Produktionsstart för eldrivna Audi e-tron i Bryssel7.9.2018 08:06Pressmeddelande

Audi startade i veckan serietillverkningen av elbilen Audi e-tron. I den helt koldioxidneutrala anläggningen i Bryssel tillverkas även batterierna till den eldrivna suven. Räckvidden anges till över 40 mil enligt WLTP och med snabbladdning på upp till 150 kW tar det inte mer än 30 minuter att ladda om för en längre resa. Den 18:e september (svensk tid) är det världspremiär för Audi e-tron i San Fransisco.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum