Alecta

Hans Sterte ny kapitalförvaltningschef på Alecta

Dela

Hans Sterte blir ny chef för Alectas kapitalförvaltning, han kommer närmast från en motsvarande roll på Skandia och dessförinnan på Länsförsäkringar. Hans Sterte har tidigare även arbetat inom Finansdepartementet och Riksbanken. Hans Sterte tillträder tjänsten under det första kvartalet 2018.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Hans som ny chef för Alectas Kapitalförvaltning. Hans långa erfarenhet som ledare i olika typer av organisationer och hans djupa kunskap inom kapitalförvaltning blir mycket värdefulla för Alecta och för utförandet av Alectas uppdrag, säger Magnus Billing, vd Alecta.

Alecta är en aktiv förvaltare med ett tydligt uppdrag att till företags- och privatkunder inom kollektivavtalade tjänstepensioner leverera så mycket värde som möjligt till minsta möjliga kostnad. Vid utgången av det andra kvartalet 2017 förvaltade Alecta cirka 800 miljarder kronor. Alectas kapitalförvaltningsmodell har under åren levererat ett erkänt gott resultat och kommer ligga fast i sin nuvarande utformning.

– Alectas kapitalförvaltningsmodell, med en framgångsrik aktiv förvaltning och direkt ägande i drygt 100 bolag, har skapat stora värden för företags- och privatkunderna. Det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla duktiga medarbetare på Alecta fortsätta arbetet med att skapa mervärde i takt med marknadens utveckling, säger Hans Sterte.

Hans Sterte är född 1961 och har en ekonomiexamen från Stockholms Universitet. Han har tidigare även varit verksam på Handelsbanken och Erik Penser Fondkommission i olika roller, bland annat som chefekonom.

Sedan maj 2017 har Tony Persson har varit tillförordnad kapitalförvaltningschef på Alecta.

– Tony har utfört uppdraget på ett utmärkt sätt, och jag är glad över att han fortsätter uppdraget som tillförordnad kapitalförvaltningschef till dess att Hans tillträder. Därefter återgår Tony Persson som chef för ränte- och strategigruppen, säger Magnus Billing.

Vid frågor, kontakta
Johan Anderson, presschef Alecta, telefon: 070-288 68 11 eller johan.anderson@alecta.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

08-441 63 29http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar cirka 800 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,3 miljoner privatkunder och 34 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

Rekordlåga avgifter i ny avtalsperiod för ITP23.10.2018 09:00Pressmeddelande

Alectas finansiella rapport tredje kvartalet 2018 Siffror inom parentes avser nyckeltal per 30 september 2017 • Alecta Optimal Pensions avkastning var 9,7 procent i årstakt den senaste femårsperioden (11,5). • Förmånsbestämd försäkrings avkastning var 7,5 procent i årstakt den senaste femårsperioden (8,3). • Förvaltningskostnadsprocent för pensionsprodukter exklusive valcentraler var 0,05 (0,06) • Kapitalförvaltningskostnadsprocent var 0,021 (0,022).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum