Byggföretagen

Hantera nya stambanor utanför den nationella transportplanen

Dela

Den 28 februari ska Trafikverket slutredovisa sitt uppdrag om nya stambanor. – Genom att hantera nya stambanor utanför den nationella transportplanen har regeringen möjlighet att initiera ett verkligt initiativ med fokus på hållbara transporter, skriver Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, i Ny Teknik.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

Enligt Elmsäter-Svärd behöver det offentliga ta ansvar som stor beställare för att få till ett paradigmskifte mot mer hållbara transporter.

– Bropelarjärnvägar kan konstrueras med bra förutsägbarhet av såväl kostnad som tid för färdigställande. Att använda den tekniken för nya stambanor skulle göra verklig skillnad. Lösningen innebär att färdigställandet av en hel sträcka går snabbare, skriver Catharina Elmsäter-Svärd. 

Läs mer: 

https://www.nyteknik.se/opinion/bygg-snabbtag-pa-bropelarjarnvagar-det-gor-verklig-skillnad-7010326 

Kontakter

Bilder

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.
Ladda ned bild

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Hon blev Årets byggkvinna 202123.4.2021 14:04:01 CEST | Pressmeddelande

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, kan nu även titulera sig Årets byggkvinna 2021. Emmalena har i sin roll som plåtslagare och byggchef bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl plåtföretaget som hon är verksam i som i branschen. Hon arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen till byggbranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum