Tekniska verken i Linköping

Hantering av ris som inte får eldas i majbrasorna

Dela

Länsstyrelsen i Östergötland har utökat eldningsförbudet som nu även gäller valborgsmässoeldarna. För att minimera risken för nedskräpning och brandspridning är det också viktigt att majbrasan inte ligger kvar. Det går bra att lämna riset till Tekniska verken i Linköping.

Dock är det viktigt att majbrasan enbart består av klipp från buskar och träd - den får inte innehålla rötter och jord - och är fri från övrigt trä för att det ska vara kostnadsfritt.
Om man kommer med lastbil eller traktor, med eller utan släp lämnas det på Gärstad avfallsanläggning (Gärstadsvägen 1A).

Mindre mängder som körs med personbil, med eller utan släp, går bra att lämna på Gärstad återvinningscentral.

Att lämna rent ris, oavsett mängd, är kostnadsfritt.

Består majbrasan av annat än ris finns information om hantering och prisuppgifter här

För mer information kontakta gärna:
Tony Borg, avdelningschef Energi, Tekniska verken, 013-20 81 53
Tony.Borg@tekniskaverken.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Pressinbjudan - Regionens framtida elförsörjning28.11.2019 10:47:10 CETPressmeddelande

En stabil och säker tillgång på el är en förutsättning för de flesta företag som vill bedriva och utveckla sin verksamhet. Ska Sverige och vår region lyckas locka fler bolag att etablera sig här, är en pålitlig elförsörjning en nyckelfaktor. Samtidigt är det en resurs som många tagit för givet – två hål i väggen och sedan har vi el - men under senare tid har en del utmaningar dykt upp, i bland annat Skåne och Stockholms regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum