Svenska Orienteringsförbundet

Här är det svenska juniorlandslaget 2020: "Hör hemma på tronen"

Dela

Svenska juniorlandslaget har verkligen visat framfötterna under 2019. Nu presenterar förbundskapten Kalle Dalin gänget som springer för Blågult nästa år: "Under 2019 har vi tillsammans satt oss själva högst upp på tronen och det är där vi hör hemma."

I går presenterades det svenska seniorlandslaget för kommande säsong. Nu kan även juniorernas förbundskapten Kalle Dalin offentliggöra sitt lag för 2020.

- I år var vi bästa nation både på junior-VM och Junior European Cup vilket har gjort jobbet att ta ut en vintertrupp tufft. De som finns med i truppen är de som vi just nu tror mest på och om de fortsätter jobba seriöst med sin utveckling finns det stora möjligheter att de når riktigt långt. Men precis som på seniorsidan finns det många löpare precis utanför, tjejer och killar som kommer att göra allt för att visa att de ska vara med på sommarens mästerskap.

Här är juniorlandslaget inför 2020:
Tjejer
Isa Envall, IK Hakarpspojkarna
Hanna Lundberg, OK Renen
Ella Olsson, Grycksbo IF OK
Alva Sonesson, Falköpings AIK OK
Tilda Östberg, Stora Tuna OK

Killar
Emil Auselius, Bredaryds SOK
Axel Elmblad, Bredaryds SOK
Samuel Pihlström, OK Landehof
Gustav Runefors, Växjö OK
Viktor Svensk, Stora Tuna OK

Vad väntar på årets junior-VM i Turkiet?

- En mästerskapsvecka med flera häftiga utmaningar, säger Kalle Dalin.

- Jag tror att det blir en rejält kuperad sprint med roliga vägval, en medeldistans med riktigt teknisk finorientering kring kontrollerna men ändå hög fart däremellan och sedan en långdistans i hårt kuperade grönområden. Sedan får löparna avsluta veckan med festen med stort F – stafetten. Jag är säker på att de som kämpar sig till en av dessa hett eftertraktade platser kommer att få med sig härliga erfarenheter från tävlingarna och en vecka de sent ska glömma.

Kontakter

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum