World Childhood Foundation

Här är finalisterna till Childhoodpriset 2019

Dela

Juryn för Childhoodpriset har utsett tre finalister: Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg, Eva Thored utredare och barnförhörsledare vid Polisen Region Mitt och Maria Blomgren Rydell, teamledare på Barnahus Fyrbodal. Urvalet har gjorts utifrån över 150 nomineringar som kommit in från allmänheten under hösten. Vinnaren tillkännages den 9 december. Prisutdelning sker på Telia Companys huvudkontor i Solna i närvaro av Drottning Silvia och Prinsessan Madeleine.

Childhoodprisets finalister 2019: Andreas Grym, Eva Thored och Maria Blomkvist Rydell.
Childhoodprisets finalister 2019: Andreas Grym, Eva Thored och Maria Blomkvist Rydell.

Det nyinstiftade Childhoodpriset vill en gång om året uppmärksamma människor som sällan får erkännande för sin insats, men som genom sitt engagemang och sin kompetens verkligen gör skillnad för barn.Priset ska delas ut till en person som utmärker sig inom sin yrkesroll, visar stort personligt engagemang, förmåga att samverka med andra och har uppnått konkreta resultat för att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp. Varje år står en yrkesgrupp i prisets fokus: 2019 års pris ska gå till en person som arbetar med att utreda sexuella övergrepp mot barn, exempelvis en polis, barnutredare, forensisk tekniker, barnförhörsspecialist eller åklagare.

DE TRE FINALISTERNA ÄR:

Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg. Andreas har lyckats identifiera hundratals målsägande på nätet och spårat misstänkta gärningsmän, vilket lett till fällande domar i groomingärenden i hela landet. Andreas visar genom sin insats att varje barn är viktigt och har rätt att få sin röst hörd.

Eva Thored, utredare av internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och barnförhörsledare vid Polisen i region Mitt. Ewa har arbetat i många år med att utreda övergrepp mot barn och var en av pionjärerna i Region Mitts första specialenhet mot nätbaserade sexuella övergrepp mot barn. Specialenhetens arbetssätt och organisation har sedan övriga polisregioner tagit efter.

Maria Blomgren Rydell, teamledare på Barnahus Fyrbodal. Maria har genom sitt engagemang bidragit till den enastående utvecklingen av det lokala Barnahuset. Maria sätter arbetet med att förebygga att barn utsätts för våld, sexuella övergrepp och hedersrelaterat våld på kartan i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv.

OM CHILDHOODPRISET:

  • Priset instiftades 2019 och vill uppmärksamma de människor i Sverige som är avgörande för att hålla barn trygga men vars arbete inte alltid syns mest.
  • Childhoodpriset delas ut årligen och varje år står en yrkesgrupp i prisets fokus.
  • Juryn för Childhoodpriset består av ordförande Paula Guillet de Monthoux, Childhoods generalsekreterare; Prinsessan Madeleine, styrelseledamot Childhood Sverige och USA; Lena Ahlström, VD Ledarstudion;Christian Berg, grundare av Safer Society; Johan Dennelind, styrelseledamot Childhood Sverige, avgående VD och koncernchef Telia Company; Anna Karin Hildingson Boqvist, generalsekreterare Ecpat Sverige och Carl Göran Svedin, professor emeritus i barn- och ungdomspsykiatri och forskningsledare vid Linköpings Universitet.
  • Prissumman på 50 000 kr ska användas till något som gör att pristagaren blir ännu bättre i sin yrkesroll, t ex till deltagandet i en internationell konferens, en studieresa eller vidareutbildning. 

Relaterade länkar

Kontakter

Bilder

Childhoodprisets finalister 2019: Andreas Grym, Eva Thored och Maria Blomkvist Rydell.
Childhoodprisets finalister 2019: Andreas Grym, Eva Thored och Maria Blomkvist Rydell.
Ladda ned bild

Om

World Childhood Foundation
World Childhood Foundation
Sveavägen 166, 16 tr
113 46 Stockholm

+46(0)8-551 175 00https://childhood.se/

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Vi ger stöd till lokala organisationer som utvecklar nya innovativa metoder som hjälper barn och familjer i utsatthet. Vi arbetar också aktivt för att stärka kvalitén och sprida beprövade modeller som når barn och familjer som tidigare inte fått det stöd de behöver. Med relativt små investeringar, kopplat med nära dialog och stöd, kan Childhood agera inkubator och hjälpa nya idéer och organisationer att växa och bli hållbara. Childhood grundades 1999 av Drottning Silvia.

Följ World Childhood Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Childhood Foundation

Ny avancerad teknik ska stoppa sexuella övergrepp mot barn.10.3.2022 07:30:04 CET | Pressmeddelande

Under 2021 identifierade LIBRA miljontals bilder av sexuella övergrepp mot barn och gav insikter om hur materialet rör sig mellan europeiska länder. Programmet lanseras nu i större skala på den europeiska marknaden. Det möjliggör en bredare ansträngning för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn eftersom det kan användas av flera aktörer utöver de brottsbekämpande myndigheterna. LIBRA är utvecklat av det nederländska företaget Web-IQ och har möjliggjorts genom finansiering och stöd från det nederländska säkerhets- och justitieministeriet och World Childhood Foundation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum