Dagens Samhälle

Här är landets alla toppolitiker

Dela

Ålder, kön, musiksmak och dolda talanger. Dagens Samhälle har kartlagt landets lokala makthavare.

Dagens Samhälle har gjort en unik granskning av alla 310 politiker som har ordförandeposten i kommunstyrelser och regionstyrelser.

Liksom för fyra år sedan är 60-talisterna den största åldersgruppen. 40-talisterna är nu helt borta förutom Sten Christer Rönnlund (M) i Lycksele. Han är dock ingen som klamrat sig fast vid makten utan är ny kommunstyrelseordförande sedan årsskiftet.

I andra änden av åldersspannet har antalet 80-talister ökat kraftigt och nu finns det för första gången 90-talister på listan. Samtliga dessa 90-talister finns i Västra Götaland och Adam Johansson (M) i Falköping är med sina 23 år är allra yngst.

Som Dagens Samhälle kunde berätta i mars har antalet kvinnliga ordföranden sjunkit sedan förra mandatperioden. Av de 310 ordförandeposterna i kommuner och regioner innehas 212 av män och 98 av kvinnor.

På åtta sidor i tidningen, och via klickbara kartor på vår sajt, går DS i genom makthavarna i kommun för kommun, region för region.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum