Svenska Friidrottsförbundet

Här är Sveriges trupp till Nordenkampen – "Riktigt härligt och starkt gäng!"

Dela
På söndag är det dags för årets första friidrottslandskamp, Nordenkampen i Karlstad. Här presenteras den svenska truppen i sin helhet. "Vi ska göra allt vi kan för att försvara fjolårssegern och kommer till start med ett riktigt härligt och starkt gäng", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Under de senaste dagarna har vi avslöjat ett antal svenska stjärnor som kommer till start i Nordenkampen: Khaddi Sagnia, Fanny Roos, Carl Bengtström, Maja Åskag och Henrik Larsson är alla redo att fajtas mot de nordiska rivalerna i nybyggda Eva Lisa Holtz arena.

I dag släpps truppen i sin helhet och du hittar den HÄR på vår uttagningssida.

Som synes innehåller laget många aktiva, utöver dem som redan presenterats, med rejäla internationella meriter.

"Många lysande stjärnor"

- På det hela taget är jag mycket nöjd med truppen. Vissa namn saknas absolut, den risken finns alltid i en intensiv tävlingsperiod, men vi har många lysande stjärnor på plats och det finns även flera spännande framtidsnamn i truppen, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Under tisdagen kommer även de andra lagen - Norge, Finland och Danmark/Island - att offentliggöras och läggas ut HÄR.

- Som vanligt gäller att alla gör sitt yttersta och krigar för varje poäng. Lyckas vi med det tror jag att vi kan gå segrande ur kampen även i år, säger Kajsa, som hoppas på välfyllda läktare i Karlstad.

- Publiken kan bli tungan på vågen och jag vet av egen erfarenhet att friidrottspubliken i Karlstad är både kunnig och engagerad. Vi hoppas på ett starkt stöd på söndag!

Bilder

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum