SHL Svenska Hockeyligan AB

Här är vinnarna i SHL Awards 2020!

Dela

Ikväll gick den sjätte upplagan av SHL Awards av stapeln och sändes på C More och Sportkanalen. Här är samtliga vinnare i SHL Awards 2020:

Årets tränare: Thomas Berglund, Luleå Hockey

För andra året i rad nådde Luleå Hockey över 100 poäng i SHL:s grundserie. Thomas Berglunds filosofi med en tät defensiv och frejdiga anfall har blivit en trygghet i Luleå, som överträffade fjolårets 101 poäng när man vann serien på 106 inspelade poäng - 14 före tvåan Färjestad.

Från att ha tagit 81 poäng under Berglunds första säsong som tränare under säsongen 2017/2018 har klubben ökat med 101 poäng förra året och 106 i år. Luleå var enda lag att släppa in färre än 100 mål (98) i grundserien och framåt producerade man fjärde mest (151 mål).

Årets målvakt: Gustaf Lindvall, Skellefteå AIK Hockey

Gustaf Lindvalls klättring till det absoluta toppskiktet bland ligans målvakter är en solskenshistoria i sig. Från att ha varit på väg att lägga av med hockeyn för några år sedan har han nu cementerat sin position som förste-keeper i Skellefteå.

Hans siffror talar sitt tydliga språk: Sex hållna nollor på 36 framträdanden under säsongen. Räddningsprocenten skrevs till 93,52 - bäst av alla målvakter i ligan. Hans GAA (insläppta mål i snitt per match) på 1,78 var en av två som var under 2,00 under säsongen.

Årets back: Kodie Curran, Rögle BK

Curran stod för en imponerande säsong och var en stor del i det Rögle-försvar som i sin tur lade grunden för den offensiv som Curran också styrde och dominerade med sina 49 poäng.

Han spelade 23:37 minuter per match, täckte 36 skott och gick plus-8. Curran var nominerad till priset även förra säsongen.

Årets forward: Marcus Nilsson, Färjestad BK

En sju matcher lång poängsvit. Totalt 54 inspelade poäng och ende spelare att göra mer än 50 poäng den här säsongen i hela ligan. Lägg därtill att han gjorde tre poäng i en och samma match vid fem tillfällen.

Marcus Nilssons enastående prestation säkrade inte bara segern i poängligan med fem poängs marginal till närmsta jagande spelare. Den såg till att Färjestad slutade som näst bästa lag i grundserien när säsongen summerades.

Årets rookie: Jesper Frödén, Skellefteå AIK Hockey

25-årige Frödén tog klivet till SHL inför säsongen när han anslöt till Skellefteå från AIK i HockeyAllsvenskan, där han stod för 38 poäng under 2018/2019.

Omställningen till SHL har gått smärtfritt för Frödén. Hans första poäng, en assist, kom i den sjätte matchen och tre matcher senare spräckte han nollan i målprotokollet. Totalt blev det tolv fullträffar och 17 målgivande passningar för 25-åringen som slutade på delad femteplats i Skellefteås interna poängliga.

Mest värdefulle spelare: Kodie Curran, Rögle BK

Han spelade drygt två minuter mer än någon annan i laget i spel vid lika styrka. Han vann lagets poängliga och var en poäng från den magiska 50-poängsgränsen.

Kodie Curran spelade 48 matcher och noterades således för mer än en poäng per match. Med sitt spel över hela banan var en starkt bidragande faktor till att Rögle stod för den bästa säsongen i högstaligan någonsin.

SHL Awards delas ut för insatser under SHL 2019/2020.

Kontakter

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

Riktlinjer mediahantering vid SHL-matcher med anledning av rådande pandemi28.8.2020 14:59:58 CESTPressinbjudan

Inför säsongsstarten 2020/21 har SHL tagit fram tillfälliga riktlinjer för media med anledning av rådande pandemi. Dessa riktlinjer är baserade på Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt Svensk Ishockeys riktlinjer. Riktlinjerna ämnar skapa goda arbetsförhållanden för såväl media som sportslig verksamhet under rådande pandemi. Detta är ett levande dokument som kommer uppdateras allt eftersom förutsättningarna ändras.

Säsongsstart den 19 september men med förslag om flytt av enskilda matcher27.8.2020 15:27:33 CESTPressmeddelande

Under torsdagseftermiddagen hade SHL ett extrainkallat ägarmöte med anledning av den rådande Coronapandemin och dess konsekvenser för säsongen 2020/21. Samtidigt föreslog Folkhälsomyndigheten under torsdagen ett tak på 500 personer för det undantag som Regeringen tidigare förslagit vad gäller begränsade publikrestriktioner. SHL har med rådande förutsättningar beslutat att säsongsstart fortsatt ska ske 19 september men med ett förslag om förändrat spelschema för att möjliggöra att samtliga lag har chans till lika många hemmamatcher under september månad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum