Umeå kommun

Har du för varmt i din lägenhet?

Dela

Miljö- och hälsoskydd hos Umeå kommun får många frågor om varma lägenheter under sommaren. Här kommer några tips för att klara värmen bättre:

  • Håll dörrar och fönster stängda för att stänga ute värmen.
  • Dra för markiser, persienner och gardiner för att stänga ute värmen.
  • Vädra på kvällar och nätter när det är svalare ute.
  • Sök skugga.
  • Drick mycket vatten.
  • Duscha kallt.

I första hand ska man vända sig till sin hyresvärd när det gäller inomhusmiljöproblem, men enligt Folkhälsomyndigheten kan man under sommaren få acceptera att det i bostaden kan bli 26 grader varmt och under kortare perioder kanske även ytterligare några grader.

Om den höga värmen i lägenheten kvarstår under en längre tid, även efter värmeböljans slut, och man inte får hjälp av hyresvärden kan en klagomålsanmälan göras till Miljö- och hälsoskydd hos Umeå kommun. När det gäller kortvariga övergående värmeböljor gör Miljö- och hälsoskydd oftast bedömningen att det inte är en olägenhet för hälsan enligt miljöbalken, undantag kan vara särskilt känsliga grupper.

Mer information:

Barbro Waldenström
miljöinspektör
070-850 09 91
barbro.waldenstrom@umea.se

Nyckelord

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum