Resia AB

Här firar svenskarna nyår

Dela

Allt fler svenskar vill inte bara slippa julstressen hemma i Sverige. Det blir allt vanligare att även fira nyår utanför Sveriges gränser – gärna i en storstad så långt bort som möjligt. På årets topplista över de mest bokade storstäderna finns Bangkok, Miami och uppstickaren Kapstaden med en bokningsökning på 200 procent. Det visar bokningsstatistik från Resia.

Nyårsfyrverkerier i Bangkok
Nyårsfyrverkerier i Bangkok

– Vi ser ett allt större intresse för rena nyårsresor. Trots årets sämre jul-och nyårsledighet väljer många att resa långt bort för att kombinera ett festligt firande i en cool storstad med lite sol och värme. Det är överraskande att Kapstaden är så populärt när vi inte ser en generell bokningsökning under året. Men här finns det många aktiviteter som lockar alla möjliga nyårsfirare – såväl unga som gamla, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Kapstaden hamnar på tredje plats på årets topplista över flygresor med avresa 27-31 december. Thailand har med två städer i toppen – Bangkok och Phuket. Förutom Kapstaden är Auckland (Nya Zeeland) och Trivandrum (Indien) nykomlingar på tio i topp-listan. London, som hamnar på femteplats, är den enda europeiska staden på topplistan.

– Det är tydligt att svenskarna inte bara vill uppleva festligheter i storstaden. Då hade allt fler valt europeiska städer för sitt nyårsfirande. Många vill helt enkelt byta ut den glittriga nyårsklänningen mot en strandklänning och slippa kylan här hemma. Sydney var årets uppstickare när det gällde julresor och är även en populär nyårsstad – mycket tack vare storslagna fyrverkerier vid Operahuset och Harbour Bridge, säger Lina Eklund.

Tio i topp-lista – storstäderna svenskarna firar nyår i 

1. Bangkok

2. Miami

3. Kapstaden

4. Phuket

5. London

6. Orlando

7. Auckland

8. New York

9. Sydney

10. Trivandrum

Topplistan är baserad på Resias försäljning av flygresor med avresa 27-31 december 2016.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Nyårsfyrverkerier i Bangkok
Nyårsfyrverkerier i Bangkok
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum