Resia AB

Här hittar du Europas bästa julmarknader

Dela

Hösten är här och snart även vintern med mörka kvällar och krispiga dagar. I november slår de flesta julmarknader i Europa upp sina portar och välkomnar julsugna besökare med rykande glühwein, godsaker och vackra hantverk. Här listar vi Europas bästa julmarknader.

–  Nu börjar vi komma in i den perioden när det blir mörkare och krispigare och det märks i våra butiker att många redan börjar längta efter julen. Oavsett om man tänkt lämna landet eller inte så finns det gott om vackra julmarknader att välja mellan. Det svåraste är bara att välja rätt. Här hjälper vi därför till att hitta rätt i djungeln av julmarknader, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Varför julmarknad?
Få aktiviteter är så mysiga som julmarknader. Att strosa omkring bland välfyllda bodar och glittrande ljus med en kopp värmande glühwein och doften av brända mandlar gör någonting med såväl kropp som själ. Att köpa med sig vackra hantverk att lägga under granen och samtidigt njuta av en svårslagen upplevelse som det här är en riktig jackpot. Dofterna, ljuden och stämningen etsar sig fast i minnet och skapar julstämning. Man kan enkelt slå flera flugor i en smäll och kombinera besöket med en spa- eller shoppinghelg tillsammans med någon man tycker om. Det här är den ultimata weekendresan innan julens måsten tar över.

Weekend på nära håll
Kanske har man inte så många semesterdagar kvar. Eller så vill man inte flyga så långt av olika skäl. Då många av de bästa julmarknaderna ligger i norra Europa passar det utmärkt att passa på att ta en weekendresa med fokus på julmarknader när julen väntar runt hörnet. Flyg, ta färjan eller varför inte tåg eller buss? Passa på att upptäcka några av Europas absolut mysigaste storstäder och se dessutom till alla klara av julshoppingen. Stort plus är att det är betydligt mindre risk att någon annan köpt exakt likadana presenter.

Vilka julmarknader får man inte missa?
Det finns massor av vackra julmarknader över hela världen men glädjande nog ligger de allra främsta bara någon timme bort. I Tyskland finns det hela 2500 julmarknader att välja mellan, därav stor dominans på topp 10. Väljer man att besöka Berlin finns det bara här ungefär 60 stycken att välja mellan. Allt från de välkända och stora som Berliner Weinachtzeit och WeihnachtsZauber till de lite mer trendiga med fokus på hållbarhet. Tallinn är också en stor favorit bland svenskarna. För den som vill tänka utanför boxen finns mysiga marknader i Sevilla, Bath och Skottland att upptäcka.

Prisvärt
De flesta julmarknader sätter igång i slutet av november eller början av december vilket är en perfekt tidpunkt för att hitta prisvärda flygbiljetter. Höstlovet är över och jullovet har inte börjat än. Har man möjlighet att vara flexibel på dagarna och undvika de vanligaste resdagarna (torsdag till söndag) kan man komma riktigt billigt undan. Även hotellpriserna ligger på bra nivåer under den här perioden.

Städerna som ökar mest
Enligt bokningsstatistiken över tidpunkten för julmarknaderna har flera av städerna på topp 10 ökat väsentligt. Störst ökning syns på Tallinn (+225 %), Riga (+107 %), Krakow (+60%) och Wien (+31 %).

–  Precis som i all vår bokningsstatistik ser vi att ”nya” städer klättrar snabbt på listorna. Svenskarna är ständigt på jakt efter nya upplevelser och att få lära känna nya kulturer. Kul också att se att resmål som ligger nära ökar. Kanske är det en effekt av allt prat om att resa mer hållbart och att korta ner flygresorna? Oavsett så ska det bli intressant att följa utvecklingen, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

 

*Här är städerna i Europa som erbjuder de bästa julmarknaderna 2018

 1. Berlin
 2. Tallinn
 3. London
 4. Wien
 5. Lübeck
 6. Köpenhamn
 7. Prag
 8. Amsterdam
 9. München
 10. Düsseldorf

*Topplistan är baserad på resespecialisternas egna erfarenheter samt feedback och önskemål från kunder.

Mest bokade europeiska städer (reguljärflyg)

 1. London
 2. Prag
 3. Rom
 4. Krakow
 5. Riga
 6. Berlin
 7. Barcelona
 8. Manchester
 9. Wien
 10. Alicante

*Topplistorna är baserade på försäljning i butik och online med avresa 25 november - 18 december 2018.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i sommar - heta nykomlingar på topplistan23.5.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Sommaren närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att planera in sommarsemestern om man inte redan gjort det. De svenskar som redan bokat sina resor håller Grekland och Spanien som favoriter, men nygamla toppdestinationen Turkiet klättrar snabbt och ökar i sommar med +22 %. Med på listan över mest bokade länder syns förutom Turkiet två heta nykomlingar som ökat med hela + 28 % respektive + 43 %.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum