Svenska kyrkan i Umeå

Här kan ungdomar hänga hela sommaren

Dela

Under åtta sommarveckor ordnar Svenska kyrkan dagligen kostnadsfria aktiviteter och utflykter för Umeås ungdomar. Samlingsplats är Umeå stads kyrka, med ledare på plats måndag–söndag kl 12–21. Satsningen ger ett 50-tal ungdomar sommarjobb.

Den 15 juni till 9 augusti är Umeå stads kyrka navet för häng och aktiviteter för ungdomar.
Den 15 juni till 9 augusti är Umeå stads kyrka navet för häng och aktiviteter för ungdomar.

Mellan den 15 juni och 9 augusti är Umeå stads kyrka öppen och bemannad varje dag med personer från Svenska kyrkans lägerteam. Här blir det kravlöst häng, möjlighet till samtal och alla möjliga slags aktiviteter, som kubb, spel, pussel och pyssel. 

– Det kan hända lite vad som helst, lovar Fredrik Lundberg, församlingspedagog i Svenska kyrkan i Umeå.

Dessutom arrangeras dagligen kostnadsfria utflykter på cykelavstånd i samarbete med olika föreningar. Det kan vara allt från promenader och bad till fiske och streetbasket, beroende på vad ungdomarna själva vill. Aktiviteterna riktar sig till högstadie- och gymnasieungdomar.

– Vi kan genomföra ”Sommarhäng Ume”  tack vare ett fantastiskt gäng unga ledare som vill vara med och skapa en meningsfull fritid för unga i Umeå, säger Fredrik Lundberg, församlingspedagog i Svenska kyrkan i Umeå.

De unga ledarna skulle egentligen ha jobbat eller praktiserat på sommarens konfirmationsläger. Eftersom lägren inte kunde genomföras på grund av corona-pandemin fick de erbjudande om andra sommarjobb inom Svenska kyrkan i Umeå.

Totalt nappade ett 50-tal ungdomar på sommarjobb. Parallellt med Sommarhäng Ume arbetar två team med distanskonfirmation och ett team med att göra intervjuer, filmer och fotografera till nästa års konfirmationswebb. 

Det kommer även finnas en ambulerande musikgrupp som underhåller på olika platser och boenden i Umeå.

Sommarhäng Ume

Dagligt program 15 juni till 9 augusti

  • Lunchandakt 12.00
  • Olika aktiviteter som kubb, pussel, sällskapsspel och kiosk. Drop in.
  • Utflykter som fiske, bad och streetbasket. Anmälan.
  • Samtalsmottagningen P.S Ung är öppen.
  • Aftonbön.

Mer information på ”sommarhang_ume”

Information om aktiviteterna finns på: Discord-server, webben, Instagram, Snapchat och TikTok. 
Sök efter ”Sommarhang_ume”

Telefon: 070-320 87 71

Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Kontakter

Fredrik Lundberg
Församlingspedagog
fredrik.lundberg@svenskakyrkan.se
090-200 26 22
072-539 10 72

Fredrik Lundberg är församlingspedagog i Umeå stadsförsamling. Han är en del av ungdomsenheten.

Bilder

Den 15 juni till 9 augusti är Umeå stads kyrka navet för häng och aktiviteter för ungdomar.
Den 15 juni till 9 augusti är Umeå stads kyrka navet för häng och aktiviteter för ungdomar.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan i Umeå
Östra Esplanaden 9
901 10 Umeå

090-200 25 00http://www.svenskakyrkan.se/umea

Svenska kyrkan i Umeå består av 66 000 medlemmar, 12 kyrkor och 6 församlingar: Umeå stadsförsamling, Ålidhems församling, Tegs församling, Umeå landsförsamling, Umeå Maria församling och Tavelsjö församling. Här finns också tre samarbetskyrkor som styrs av EFS-föreningar.

Följ Svenska kyrkan i Umeå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan i Umeå

Umeås kyrkoherde startar en podd20.5.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

”Angeläget” är en ny samtalspodd från Svenska kyrkan i Umeå med kyrkoherde Lena Fagéus. Poddens första tema är Tillit. – Det är stort och viktigt att få samtala tillsammans. Samtal kan förändra världen, säger kyrkoherde Lena Fagéus, som även är legitimerad psykoterapeut. Samtalet har återkommit på många olika sätt genom hennes yrkesliv. Hon leder sorgegrupper, har haft individuell handledning och nu startar hon alltså podd. Till premiäravsnitten har Lena Fagéus bjudit in två kollegor: diakonistrateg Katarina Glas och kyrkogårdschef Ewa Larsson. I tre avsnitt pratar de om tillit ur olika perspektiv, hur tillit förutsätter sårbarhet och om det går att reparera förlorat förtroende. Podden ”Angeläget” En gång i månaden bjuder kyrkoherde Lena Fagéus in gäster för samtal kring angelägna ämnen. Avsnitten är cirka 25 minuter långa. Podden finns på Spotify, Acast och iTunes.

Konfirmander bokas om till nästa sommar7.5.2020 09:00:00 CESTPressmeddelande

Det blir inga konfirmationsläger i sommar inom Svenska kyrkan i Umeå. Konfirmanderna har istället bokats om till läger nästa sommar. Med gällande direktiv och rekommendationer under den pågående corona-pandemin kan de planerade lägren inte genomföras på ett tryggt och bra sätt. Kyrkorådets AU beslutade därför den 4 maj att det inte blir några konfirmationsläger i sommar inom Svenska kyrkan i Umeå. – Det är med stor sorg i hjärtat som vi fattat det här beslutet. Jag är samtidigt glad och stolt att teamen som arbetar med konfirmander har hittat andra vägar att möta ungdomarna och erbjuda konfirmation, säger Lena Fagéus, kyrkoherde i Umeå. Konfirmanderna har bokats om till läger nästa år. Den som vill konfirmeras redan i år kan delta i konfirmation på distans under sommaren. Ungdomarna födda 2005 kan även välja vinterläger på jullovet eller att delta i ordinarie konfirmationsalternativ under nästa läsår. 266 anmälda konfirmander på nio läger berörs. Ungdomarna och deras vårdnadshavare har

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum