Svenska Ishockeyförbundet

Här sitter de svenska supportrarna under hockey-VM 2019

Dela

I morgon onsdag släpper värdnationen Slovakien tillsammans med Internationella Ishockeyförbundet biljetterna till VM i ishockey 2019. Även i år finns en specifik sektion för de svenska supportrarna, se den bifogade arenaskissen i detta pressmeddelande.

Under maj månad tog de svenska supportrarna över Köpenhamn och hjälpte till att bära Tre Kronor fram till det andra VM-guldet på rad. Spelare och ledare i Tre Kronor hyllade alla svenskar som tog sig till Köpenhamn och Royal Arena för att stötta sitt landslag.
I morgon, onsdag, släpps biljetterna till Hockey-VM 2019 och Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med den slovakiska organisationen arbetat för att skapa en bra inramning under Tre Kronors matcher i Ondrej Nepela Arena.
Det är sektionerna A1 och B12 som pekats ut som ”yellow wall” och därmed till för de svenska fansen.
– I Köpenhamn blev det en riktig folkfest kring Tre Kronor och Hockey-VM. Vi vill självklart återskapa den känslan igen och de som skapar känslan är supportrarna. Eftersom vi själva inte har möjlighet att sälja biljetter så samarbetar vi med arrangören för att skapa en så bra stämning som möjligt för våra svenska supportrar och Tre Kronor, säger Christer Plars, kommersiell chef hos Svenska Ishockeyförbundet.
Biljettsläpp till hockey-VM 2019 sker i morgon, onsdagen den 19 september, klockan 09.19 genom det Internationella Ishockeyförbundets hemsida.
Internationella Ishockeyförbundets biljettinformation här: http://2019.iihfworlds.com/en/news/ticket-sale/
OBS! Sektionerna för svenska supportrar är markerat i gult på den bifogade bilden i detta pressmeddelande.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 362 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyns stämma avslutad: Anders Larsson omvald som ordförande och direkt upp- och nedflyttning till SHL och Hockeyallsvenskan införs15.6.2019 10:28:44 CESTPressmeddelande

Idag lördag den 15 juni avslutades Svenska Ishockeyförbundets Förbundsmöte i Stockholm. Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. I övrigt beslutade Förbundsmötet att förstärka det regionala stödet till ishockeyföreningarna i hela landet genom regionala s.k. sportkontor.

Direkt upp – och nedflyttning mellan SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan föreslås från säsongen 2020/2129.5.2019 11:14:31 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Svenska Ishockeyförbundets styrelse sitt förslag på hur modell för upp- och nedflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan bör se ut framöver. Förslaget är att istället för som i nuvarande modell där två lag från underliggande serie har möjlighet att kvalificera sig, från säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Styrelsens förslag bygger på att ligorna är med och bestämmer vilken modell som ska gälla för att avgöra vilka dessa lag är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum