Ticket

Här spenderar svenskarna helst julafton

Dela

På julafton vill svenskarna helst njuta av ledigheten på Gran Canaria, men grannön Teneriffa är resmålet som ökar kraftigast. Även mer långväga destinationer som Phuket, Miami, Bangkok och Krabi lockar många julfirande svenskar bort från traditionerna på hemmaplan. Detta visar färsk statistik från Ticket.

- Julen är en mycket populär resehelg bland svenskarna. Många åker utomlands för att få sol och värme och för att få kvalitetstid med familjen, men allt fler reser också för att slippa stressen och julstöket, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många svenskar gör verklighet av drömmen att fira jul och nyår med sand mellan tårna. Gran Canaria är en klassiker bland svenska julfirare och toppar även resmålslistan för julen 2018. Bokningarna till Gran Canaria minskar dock med 8 procent jämfört med i fjol, som dock var ett riktigt rekordår för julfirande utomlands. Istället är det Kanarieöarnas andra stordestination Teneriffa som stiger kraftigt i popularitet inför årets jul, och ökar resebokningarna med hela 36 procent mot julen 2017.

Förutom Spanien är Thailand svenskarnas mest älskade semesterland under julen. Phuket, Bangkok och Krabi hamnar alla på årets topplista. Phuket är mest bokat, men fler och fler väljer dock att flyga till och från Bangkok. De flesta stannar sällan i denna myllrande storstad hela semestern utan spenderar merparten av ledigheten på någon härlig strand eller paradisö, för att avsluta med några dagars shopping och sightseeing i huvudstaden innan hemfärd.

Julfirande i en storstad är inte lika efterfrågat som en solig strand, men populära resmålet Amsterdam lockar ändå många svenska resenärer under julafton. Årets reseraket Miami, som både är en spännande storstad men också har en fantastisk sandstrand, ökar med nästan 15 procent under julafton och många svenskar väljer alltså att fira jul i Miami istället för att se Kalle Anka i Sverige.

- Julafton utomlands är skönt avslappnande – helt utan måsten och traditioner att följa. Att dessutom få lite sol och värme i december är ljuvligt, tipsar Katarina Daniels.

Julaftons mest populära resmål

  1. Gran Canaria (1)
  2. Phuket (3)
  3. Teneriffa (5)
  4. Miami (7)
  5. Bangkok (4)
  6. Amsterdam (6)
  7. Krabi (ny)
  8. Hurghada (ny)             
  9. Dubai (ny)
  10. Cancún (ny)                 

 Källa: Tickets statistik, julresor bokade t o m 7 november 2018

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Kraftigt ökande resebokningar sedan midsommar9.7.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Sommarens väder har bjudit på ostadiga prognoser, kyliga temperaturer och en hel del regn – långt ifrån fjolårets sol och värme. Detta har lett till en kraftig ökning av antalet resebokningar. Bara sedan midsommar ökar bokningarna med drygt 33 procent. Främst vill svenskarna till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa, enligt färsk statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum