Stockholms stad

Här stängs trafiken av under nyår

Dela

Nyårsafton 2017 bjuder Stockholms stad på ett stort fyrverkeri i city vid tolvslaget. För att skapa ett trevligt nyårsfirande för alla stockholmare och besökare kommer området att vara en fyrverkerifri zon och trafiken stängs tillfälligt av under ett par timmar.

Foto: Gregory_DUBUS/ iStock
Foto: Gregory_DUBUS/ iStock

Under förra årets nyårsfirande samlades tusentals stockholmare och besökare för att fira in det nya året på Skeppsbron, Slottsbacken, Strömbron och utmed Södra Blasieholmskajen. Nyårsafton 2017-2018 kommer detta område att vara en fyrverkerifri zon och fyrverkeriet skjuts upp från vattnet nedanför Slottsbacken. 

Trafikavstängningar under nyårsafton 2017

Årets trafikavstängningar gäller hela den fyrverkerifria zonen och är utökat till att gälla delar av Kungsträdgården samt Södra Blasieholmen. Stockholms stad, som arrangerar evenemanget, vill med utökningen underlätta framkomligheten för besökare och utryckningsfordon.

Biltrafiken spärras av för delar av Gamla stan, Skeppsbron, Strömbron, Kungsträdgården, Berzelii park och Södra Blasieholmen från den 31 december klockan 20.00 till den 1 januari klockan 05.00. Avvikelser kan förekomma.

Vad gäller i den fyrverkerifria zonen

Den fyrverkerifria zonen kommer som tidigare att ha bemannade entréer. Alla som vill komma in på området kommer att visiteras och de som har tagit med egna fyrverkerier kommer att få lämna dem utanför.

Bästa utsikten över fyrverkeriet

Det traditionsenliga fyrverkeriet skjuts upp vid tolvslaget från vattnet nedanför Slottsbacken. Bäst utsikt kommer att vara från Skeppsbron och Södra Blasieholmskajen. Kajen runt vattnet kommer att vara stämningsfullt belyst och ha högtalarsystem med musik.

Nyårsfirandet arrangeras av Stockholms stad i samverkan med polisen, räddningstjänsten och berörda myndigheter.

För frågor om:

  • Stockholms stads nyårsfirande och trafikavspärrningar kontakta: 076-123 19 94
  • Kollektivtrafiken, kontakta SLs presstjänst
    på tel. 08-686 15 50. Pressjour, utanför kontorstid: 0707-861666

Mer information:

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum