Uppsala stift

Har vi ett gemensamt mål, kyrkan och idrotten?

Dela

När biskop Karin Johannesson visiterar Norrala-Trönö församling den 4,5 och 8 mars ställs en fråga som blir temat för visitationen: Har vi ett gemensamt mål, kyrkan och idrotten?

Temat genomsyrar visitationen då biskopen möter anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare. Visitationer har en lång tradition som hör samman med biskopens uppdrag att hålla samman kyrkan i ett stift.

Under en av kvällarna inbjuds till ett Café Existens där företrädare för idrottsföreningarna Norrala IF och Trönö samt kommunchef Patrik Jakobsson samtalar kring frågan om ett gemensamt mål. Under onsdagseftermiddagen blir det idrott på riktigt när församlingens barn och ungdomar utmanar biskop Karin Johansson i olika aktiviteter på Trönö idrottsplan.

Intrycken från dagarna delas under i samband med söndagens högmässa i Norrala kyrka där biskopen håller tal och där det blir tillfälle för besökarna att komma med egna synpunkter.

Media är välkomna i gudstjänster och andra offentliga samlingar under visitationen.

Onsdag 4/3   Vågbrodagen

12.30             Musikstund i Vågbrokyrkan

13.00             Sopplunch i Vågbrokyrkan

17.00             ”Himmelskt gott för själ och kropp”, Veckomässa i Vågbrokyrkan, Pizzabuffé.

19.00             Café Existens, ”Har vi ett gemensamt mål? Kyrkan och idrotten”

Panelsamtal med biskopen och Ros-Marie Koivisto, Susanne Brändt, Norrala IF, Helena Leander, Therese Nilsson, Anna Grändborn, Trönö IK, Patrik Jakobsson, kommunchef, ungdomar från idrottsföreningarna.
Moderator: Jan-Eric Berger.

Torsdag 5/3 Trönödagen

10.00             Samtal med personal och kyrkvärdar

12.00             Lunchbön i Trönö kyrka

14.00             Aktivitet vid Trönö idrottsplan

17.00             ”En stund i stillhet”, Trönö kyrka.

19.00             Samtal med kyrkorådet kring ”Kyrka i idrottsbygd” – församlingens möjligheter och sammanhang.


Söndag 8/3   Norraladagen

11.00             Visitationshögmässa i Norrala kyrka.
Biskop Karin Johannesson predikar och visitationstalar, Medverkan av församlingens medarbetare, ungdomar från idrottsföreningarna, Norrala-Trönö kyrkokör samt ”Farfar och jag”, Jan och Melwin Persson, dragspel och folkmusik

Kyrklunch på bygdegården Altorp,

Fortsatt samtal utifrån kyrkans utmaningar och möjligheter

Medverkan av Marie-Louise Tynong, ”Jäntorna och jag” samt ”Farfar och jag”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ” Vilka vägar bär till framtiden”?5.2.2020 11:26:10 CETPressmeddelande

Besök på Uppsala brandförsvar, träffa elever på Uppsävjaskolan och samtal med Sävjabiblioteket, Sävja Fritidsgård, Sävja ungdomsmottagning samt Uppsala Ungdomsjour – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Danmark-Funbo församling under fyra dagar nästa vecka. Dessutom gudstjänster och ett offentligt panelsamtal om hur livet blir hållbart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum