E.ON Sverige AB

Hårda vindar i norr ger strömavbrott

Dela

Många av E.ONs kunder i Norrland har drabbats av strömavbrott efter de hårda vindar som just nu råder i området. Ett ytterligare problem är att torkan gjort att det uppstått flera gräsbränder samtidigt. Som mest var över 3 000 kunder strömlösa. Vid 16-tiden hade antalet fallit till under 2 000.

- Vi har full bemanning i området som arbetar med att återställa elförsörjningen.. Det är ofta träd som fallit över ledningarna som orsakat avbrotten, berättar Pierre Andersson-Ek, chef för driften på E.ON Elnät.

Enligt väderprognosen ska vindarna avta under kvällen.

- Ett bekymmer är att vid kortslutningarna som sker när träden faller mot ledningarna uppstår det gnistor som på sina håll har startat gräsbränder. Det försvårar naturligtvis återställningsarbetet.

E.ON har nyligen fattat beslut om att investera 12,5 miljarder kronor i vädersäkrare elnät. En betydande del av dessa investeringar kommer att göras i Norrland.

- Kanske en klen tröst för de som är strömlösa nu, men samtidigt en försäkran om att det blir bättre, avslutar Pierre Andersson-Ek.

För ytterligare information, kontakta E.ONs pressjour, telefon 040 25 55 40.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum