Håll Sverige Rent

Härnösandselev åker till klimatkonferensen i Bonn (COP23)

Dela

Idag åker Max Lönn, 18 år från Härnösand, till Bonn för att bevaka de sista dagarna av klimatkonferensen COP23. Tillsammans med ungdomar från Slovakien, Kanada och Portugal representerar han Young Reporters for the Environment som blivit inbjudna för att delta och göra reportage om vad som händer under konferensen.

- Det känns jätteroligt att få åka ner till Bonn som ung reporter, det känns pirrigt men jag ser det som en jättestor chans att få visa vad jag kan och även en chans att få lära mig mycket. Att även få veta hur ett gigantiskt internationellt evenemang som COP23 fungerar ska bli väldigt spännande, säger Max Lönn, som till vardags går på Härnösands Gymnasium.

Young Reporters for the Environment går i Sverige under namnet Unga Reportrar, och är en reportagetävling om hållbarhetsfrågor som drivs av Håll Sverige Rent. I våras deltog Max i tävlingen med en artikel om hur man kan övertyga miljöskeptiker. Nu åker han till Bonn för att bevaka olika event, fotografera, intervjua intressanta personer.

- Vi är väldigt glada över att ha en svensk ung reporter på plats i Bonn. Tanken med Unga Reportrar är att ungas röster om hållbarhetsfrågor ska bli hörda. Det ska bli spännande att läsa Max artiklar, säger Pia, ansvarig för programmet Unga Reportrar i Sverige.

Artiklarna kommer att publiceras på bland annat Unga Reportrars webbtidning www.hsr.se/magazine och den internationella motsvarigheten https://yreint.exposure.co/. Det går också att följa Max resa på instagram (@ungareportrar)

Under COP23, som pågår redan nu, samlas representanter för över 190 länder i Bonn för att förhandla om hur vi ska hejda klimatförändringen. En viktig fråga är hur ambitionen i ländernas klimatarbete ska öka över tid då löftena från klimatavtalet i Paris 2015 inte är tillräckliga.

Om Unga Reportrar
Tävlingen Unga Reportrar innebär att elever i åk 6-9 och gymnasiet får undersöka och göra reportage om hållbarhetsfrågor. Reportagen finns att läsa på webbtidningen The Magazine. Inskickade reportage har chans att vinna fina priser och tävla internationellt. Både 2016 och 2017 vann elever från Sverige förstapris även i den internationella tävlingen.

Här kan du läsa mer om Unga reportrar i Sverige och internationellt

Kontakt
Pia Linghede, områdesansvarig Unga Reportrar, e-post: pia.linghede@hsr.se, tfn: 070-723 72 40

Nyckelord

Kontakter

Pia Linghede, områdesansvarig Unga Reportrar, e-post: pia.linghede@hsr.se, tfn: 070-723 72 40

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum