Håll Sverige Rent

Härnösandselever vinnare i Unga reportrar-tävling

Dela

Elever från Härnösands gymnasium har vunnit Håll Sverige Rents tävling Unga Reportrar i kategori Film. Nu kommer de att tävla i den internationella tävlingen för Young Reporters for the Environment.

-Jag är imponerad över alla fantastiska reportage som vi har fått in i år. Det är en bekräftelse på vilket stort engagemang det finns för hållbarhetsfrågor hos unga människor, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger elever i åk 6-9 och gymnasiet möjlighet att undersöka hållbarhetsfrågor och producera egna reportage. 

Vinnarbidraget producerades av Tilda Nordlöw, Adelina Allberg, Alice Lundwall, Maja Källström och Felicia Nordin från Härnösands gymnasium. Utöver att de vinner biobiljetter till hela klassen är de även Sveriges bidrag i kategori Film i den internationella tävlingen Young Reporters for the Environment där 34 länder över hela världen är med och tävlar.

Juryns motivering för det vinnande bidraget inom kategori film lyder:

” Ett välproducerat och formstarkt filmreportage som väcker känslor och lyfter viktiga frågor. Eleverna har lyckats skapa en fin stämning genom kombinationen av bild, text och musik. De använder också bildmediet på ett mycket snyggt och effektivt sätt.”

Juryn består av Mia Sjöström (SvD Junior), Lotta Olin (Utbildningsradion), Kim Jakobsson (ungdomar.se & We_change), Beatrice Rindevall (Supermiljöbloggen), Saga Kindstrand (PUSH Sverige & Fältbiologerna), Lisa Reimegård (Bi-lagan), Johanna Ragnartz (Håll Sverige Rent).

För mer information:

Pia Linghede, projektledare Håll Sverige Rent, telefon 070-7237240

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89

Här finns filmen.

Fakta om tävlingen för Unga reportrar:

Unga Reportrars tävling var i år uppdelad i fem kategorier:

1. Artiklar 14 år eller yngre
2. Artiklar 15 år eller äldre
3. Foto
4. Film
5. Podd (kategorin finns endast i Sverige)

Juryn har utsett vinnare för varje kategori och bland dessa korades sedan en huvudvinnare – som i år blev Fotoreportaget Mot en ljusare framtid. Huvudvinnaren kammar hem storvinsten på 10 000 kronor till klassen men alla vinnare får fina priser. Förutom pris och diplom får vinnarna i kategori 1-4 också möjligheten att tävla internationellt i mot Unga Reportrar (Young Reporters for the Environment) från 34 andra länder runt om i världen.

Kontakter

Pia Linghede, projektledare Håll Sverige Rent, telefon 070-7237240

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum