Umeå kommun

Hartvigsgården fyller 50 år

Dela

Den 23 oktober är det femtio år sedan Hartvigsgården, i folkmun även kallad ”Hartan”, öppnades som fritidsgård. Genom åren har mycket hänt och därför firas nu gården med en hel veckas jubileumsaktiviteter.

– Hartvigsgården är även efter femtio år ett möjligheternas hus! Det är fantastiskt att både få förvalta arvet och ta vidare det med en ny verksamhet driven av ungdomsinflytande och delaktighet genom Mobila mötesplatsen, säger Göran Lindh, arbetsledare för Mobil mötesplats som ansvarar för jubileumsveckan.

Fylld jubileumsvecka

Jubileumsveckan riktar sig både till gamla och nya besökare, alla får en möjlighet att ta del av gårdens historia genom exempelvis gamla fotoalbum som har plockats fram ur Hartans gömmor.

 • Tisdag, 22 oktober kl. 18–21
  Föreläsningarna: Älskade, förbannade tonåring med Ulla Nilsson samt Rörelserikedom med Grim Jernudd

 • Onsdag, 23 oktober kl. 18–21
  Föreläsning: Föräldrar och e-sport med förbundet Sverok

 • Torsdag, 24 oktober kl. 18–21
  Öppet hus, alla är välkomna

 • Fredag, 25 oktober kl. 19–23
  Hartankväll, bara för ungdomar utifrån ungdomars önskemål.

 • Lördag, 26 oktober kl. 13–16
  Öppet hus, alla är välkomna

Om Hartvigsgården och Mobil mötesplats

Sedan 2018 är Hartvigsgården inte längre en fritidsgård i traditionell bemärkning med särskilda öppettider. Lokalerna används av Mobil mötesplats som är en fritidsgård som förflyttar sig utifrån ungdomarnas behov. Fortfarande finns det möjlighet att använda gymmet, replokalen, dj-studion, stor lokal med utrustning för disco.

Mer information:

Göran Lindh
fritidsledare
Umeå kommun

090–16 45 43
070–342 77 86

goran.lindh@umea.se

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum