Consid

Hässleholm miljö tog hem vinsten i Sitevision Award

Dela

“Mitt avtryck” - Hässleholms miljös pedagogiska webbplats vann förstapris som “Bästa offentliga webbplats” i årets upplaga av Sitevision Awards. Priset delades ut under Sitevisiondagarna.

Ellinor Hallett, Consid.
Ellinor Hallett, Consid.

“Den här webbplatsen är helt rätt i tiden. Design och tonalitet är på pricken anpassat efter målgruppen och gör ny kunskap kul. Det kommer att gynna invånarna i den egna regionen såväl som hela riket. Sajten lämnar avtryck! Årets vinnare i kategorin Bästa offentliga webbplats är Mitt avtryck (Hässleholms miljö).”

Så lyder juryns motivering. Och det är en överlycklig Ellinor Hallett som nås av nyheten om vinsten:

Ellinor Hallett, Consid.

-Det har varit jätteroligt att jobba med “Mitt avtryck” för att det känns verkligen som att man gör skillnad. Det är så otroligt meningsfullt att arbeta i ett projekt som verkligen bidrar till att minska avtrycken och för att göra världen bättre för nästa generation. Det är dessutom extra roligt att vara delaktig i något som riktar sig så tydligt till barn och ungdomar, att på ett lekfullt sätt skapa kunskap och förståelse för vikten av källsortering och ett hållbart kretslopp. Och att dessutom göra detta på ett vis som är tillgängligt för alla, säger Ellinor Hallett som lett projektet i Consids Sitevisionteam.

Hässleholm Miljö AB är ett affärsmässigt bolag som helt ägs av Hässleholms kommun och behandlar och återvinner avfall från hushåll, industri och andra verksamheter, producerar och levererar fjärrvärme,  samt ansvarar för att leverera kranvatten och hantera spill- och dagvatten. Hässleholm Miljö sköter även kommunens drift av vattenverk, reningsverk, pumpstationer och allmänna VA-ledningar.

Webbplatsen mittavtryck.se har nyligen haft nypremiär och är redan en succé. Tanken med sajten är att lära så många som möjligt om källsortering, återvinning, och kretslopp. Fokus ligger framför allt på barn och ungdomar. Förskola- och lågstadiebarn får Sopsamlarmonster som guider på webbplatsen, ex Kompostina och Glas-klara. Mellanstadie- och högskolebarnen får hjälp av de illustrerade figurerna Will och Wilja som på ett enkelt sätt kan förklara ex farhågorna med matsvinn och hur man kan undvika detta. Gymnasieeleverna får ta del av innehållet på ett vis som är anpassat för dem.

Sedan en tid tillbaka är Consid Sitevisions största partner med ett unikt erbjudande där Consid levererar helhetslösningar – från koncept, strategi och design, till utveckling av såväl mobila appar som applikationssystem, webbplatser samt intranät i olika typer av plattformar och programmeringsspråk.

Som huvudpartner fanns Consid på plats under Sitevisiondagarna med en digital monter där det bjöds på tävlingar och spännande gäster.

I årets Sitevision Awards var inte mindre än fem av finalisterna Considkunder.

– Att flera av våra kunder når finalplats i Sitevision Awards är för vår del en viktig kvalitetsstämpel och en bekräftelse på att de lösningar vi på Consid levererar håller högsta klass, säger Alexander Gustafsson som är affärsutvecklingsansvarig för Sitevision på Consid.

Det är under de årliga Sitevisiondagarna som de prestigefulla prisen Sitevision Awards delas ut. Tidigare hette tävlingen ”Guldhanden”. Det är en jury, bestående av ett antal webbexperter, som utser vinnaren. Bland årets finalister fanns alltså fem av Consids kunder:

  • Alligo (Swedol, TOOLS, Grolls och Univern) – Bästa intranät
  • Menhammar – Bästa kommersiella
  • Svevia – Bästa kommersiella
  • Arbetsförmedlingen Play – Bästa offentliga
  • Mitt avtryck (Hässleholm miljö) – Bästa offentliga

– Att en Consid-kund tog hem vinst även i år är vi såklart otroligt glada för, vi skickar ett stort grattis till Hässleholm Miljö som fick ta emot priset under Sitevisiondagarna, säger Alexander Gustafsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ellinor Hallett, Consid.
Ellinor Hallett, Consid.
Ladda ned bild
Hässleholms miljö satsar på hållbarhetswebb för barn.
Hässleholms miljö satsar på hållbarhetswebb för barn.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Malmö, Lund, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Kristianstad, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 300 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum