Göteborg & Co AB

Hästbajs från EM i ridsport blir energi

Dela

Denna vecka är nästan 600 hästar i centrala Göteborg för att tävla. Under EM-veckan kommer 300 ton stallgödsel att återvinnas som fjärrvärme och el.

All gödsel kommer att tas om hand av Renova och omvandlas till energi. Av 300 ton så blir det så blir det 360 000 kWh fjärrvärme och 60 000 kWh el. Med fjärrvärmen kan 32 lägenheter värmas och få varmvatten under ett helt år. Av elen kan en elbil åka 9 varv runt jorden, en dammsugare vara igång i 8 år i sträck eller en surfplatta användas 2 200 år i stäck.

– Göteborg är världens mest hållbara destination, så när Longines FEI EM i Ridsport kommer hit är det självklart att vi jobbar för hållbarheten under mästerskapen. Att skapa energi av allt hästbajs är en del av vårt hållbarhetsarbete under EM, säger Katarina Thorstensson , hållbarhetsansvarig på Göteborg & Co.

Göteborg är utsett till världens mest hållbara destination enligt Global Destination Sustainability Index.

Longines FEI EM i Ridsport genomförs i nära samverkan mellan Svenska Ridsportförbundet, Got Event AB samt Göteborg & Co. Läs mer om evenemanget på: www.gothenburg2017.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum