EFN Ekonomikanalen

Hästbranschens trender presenterades på Gothenburg Horse Show

Dela

I helgen gick en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport, Gothenburg Horse Show, av stapeln och där stod hållbarhet i fokus. ”Vi har ökat fokus på hästarnas väl och ve – djurskydd, djurhälsa, djurvälfärd”, säger Hästnäringens nationella stiftelse vd KAROLINA LAGERLUND.

Gothenburg Horse Show. Foto: EFN Ekonomikanalen. Bilden får användas i detta sammanhang.
Gothenburg Horse Show. Foto: EFN Ekonomikanalen. Bilden får användas i detta sammanhang.

Hästbranschen ser ett växande intresse för digitalisering där träningsappar och övrig teknik kopplat till hästar hamnar i fokus. Lagerlund menar även att hon tror att delningsekonomin kommer att bli allt viktigare för branschen. Digitiala lösningar blir alltmer populärt eftersom de kan lösa många problem som var närvarande i sporten. 

Chalmers hade ett eget hopphinder med under tävlingsdagarna. De har sedan fem år tillbaka utvecklat olika mäthinder för hästhoppning. Magnus Karlsteen, fysikdocent på högskolan, förklarar att hoppavståndet är längre än vad ridskolor har lärt ut under de senaste 100 åren: ”Vi jobbar nu med att förändra den läran”.

Forskningen är för hästens välfärd men det finns också en ekonomisk aspekt: ”Lägger man många hundra miljoner på en häst vill man inte att den ska bli halt”, säger Karlsteen.

Se hela inslaget här (2:26 min, nytt fönster)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gothenburg Horse Show. Foto: EFN Ekonomikanalen. Bilden får användas i detta sammanhang.
Gothenburg Horse Show. Foto: EFN Ekonomikanalen. Bilden får användas i detta sammanhang.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Med våra fem lokalredaktioner är vi Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal. Vi är stationerade i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Se oss på EFN.se och i sociala medier.

Länka gärna till vårt material. 

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

Så kan ekonomin bli efter coronakrisen3.4.2020 15:20:18 CESTBlogginlägg

SUSANNE ARVIDSSON, docent i företagsekonomi vid Lunds universitet, beskriver tiden vi befinner oss i som "surrealistisk" och med "oerhört mycket osäkerhet och risk". Krisen kommer att skapa bestående beteendeförändringar och det gör att det inom näringslivet nu krävs förmåga till nytänkande, menar hon. ”Vi kan inte bara ställa om mot hållbarhet utan vi måste också fundera på vad vi har för kunnande och färdigheter som i stället kan utnyttjas till att producera något som i dag efterfrågas.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum