Dramaten

Häxorna flyttas till Stora scenen

Dela

Roald Dahls älskade barnskräckis Häxorna, i regi av Alexander Mørk-Eidem, hade premiär på Lilla scenen den 18 januari. Efter ett stort publiktryck släpps nu 10 nya föreställningar upp, denna gång på Stora scenen.

Marie Richardson som storhäxan i Häxorna/Dramaten. Foto: Christian Friedländer
Marie Richardson som storhäxan i Häxorna/Dramaten. Foto: Christian Friedländer

Intresset för att se Häxorna på Lilla scenen har varit stort bland publiken och för att fler ska få möjlighet att se uppsättningen flyttas Häxorna nu till Dramatens största scen. Sammantaget blir det 10 nya föreställningar, utöver de 45 redan inplanerade, mellan den 29 april och 29 maj.

Pressröster om uppsättningen:
”roligt, fantasifullt, musikaliskt och lekfullt” (Expressen)

”en fartfylld föreställning proppad med hårresande scener, finurliga kostymer, situationskomik, dråpliga repliker” (Södermanlands Nyheter)

”Träffsäker häxorgie” (Aftonbladet)

”Alexander Mørk-Eidem och ensemblen spar inte på krutet.” (SvD)

”Det är fantastiskt att få uppleva barn- och ungdomsteater på högsta nivå.” (Kulturbloggen)

När den föräldralöse pojken flyttar in till sin mormor får han veta att häxor finns på riktigt.  De finns överallt och ser ut som vanliga kvinnor. Det kan vara en lärare eller en tant på bussen. Eller för all del hon som river biljetterna på teatern. Men häxorna går att känna igen. De har blått spott, peruk och har alltid handskar på sig. Nu smider de planer på att döda alla barn i hela världen och den lilla pojken måste rädda dem.

Marie Richardson Storhäxa
Danilo Bejarano Läkare/Riccolo/häxa/kock m.fl
Mia Benson Mormor
Emma Österlöf Bruno Jenkins
Johannes Bah Kuhnke Herr Jenkins/Köksmästare/häxa m.fl
Elin Klinga Häxa/Fru Jenkins m.fl
Karin Franz Körlof Häxa/ sjukskötare m.fl
Uno Elger Pojke
Olle af Klercker Pojke
John Österlund Pojke

Stefan Jernståhl
Musiker 
Översättning Ragnar Strömberg
Dramatisering David Wood
Regi Alexander Mørk-Eidem
Scenografi Christian Friedländer
Peruk och mask Linda Hyllengren och Lena Bouic-Wrange
Kostym Jenny Ljungberg
Ljus Jim Rasmussen

Rekommenderas från 7 år. En produktion från Unga Dramaten

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marie Richardson som storhäxan i Häxorna/Dramaten. Foto: Christian Friedländer
Marie Richardson som storhäxan i Häxorna/Dramaten. Foto: Christian Friedländer
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum