Uppsala kommun

Hbtq-diplomerade Träffpunkter 65+

Dela

Uppsala kommuns samtliga Träffpunkter för personer över 65 år har blivit hbtq-diplomerade. Det innebär att medarbetarna har genomgått kommunens utbildning för att säkerställa att alla som besöker Träffpunkterna bemöts på ett likvärdigt sätt

Medarbetarna vid kommunens 15 Träffpunkter 65+ och fem trygghetsboenden har genomgått Uppsala kommuns utbildning som leder till en hbtq-diplomering av verksamheterna. Träffpunkterna är till för personer över 65 år som vill delta i aktiviteter som till exempel föreläsningar, filmvisning, gympa med mera.

– Träffpunkterna spelar en viktig roll för att bryta den ofrivilliga ensamheten och skapa ett socialt sammanhang för våra äldre kommuninvånare. Och i våra verksamheter ska alla känna sig välkomna oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande äldrenämnden.

Att hbtq-diplomera en verksamhet är ett sätt att säkerställa att alla bemöts på ett likvärdigt sätt. Det är ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra både arbetsmiljö och bemötande. Målet är att skapa en inkluderande arbetsmiljö och ge en likvärdig service till alla invånare. Kommunen startade en egen hbtq-utbildning 2017.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum