Jernkontoret

Hedersgåva till Bo-Erik Pers från Bergsskolan

Dela

Bergsskolan i Filipstad har försett gruv- och stålföretagen i Sverige med eftertraktad kompetens sedan 1830 och idag är samarbetet mellan skolan och industrin tajtare än någonsin. I samband med att Jernkontorets tidigare vd Bo-Erik Pers gick i pension uppvaktade Bergsskolan med en hedersgåva och tackade för Bo-Eriks viktiga insatser för skolan.

Bo-Erik Pers, tidigare vd på Jernkontoret, med hedersgåvan från Bergsskolan.
Bo-Erik Pers, tidigare vd på Jernkontoret, med hedersgåvan från Bergsskolan.

Bergsskolan i Filipstad är oerhört viktig för den svenska järn- och stålindustrin och har försett företagen med eftertraktad kompetens sedan 1830. Idag är samarbetet mellan skolan och industrin tajtare än någonsin och sedan 2020 driver Bergsskolan fyra utbildningar som skolan ansökt om att få bedriva som yrkeshögskoleutbildningar, med en stor andel tid förlagd som praktik ute i företagen. Skolan erbjuder utbildningar som är skräddarsydda för framtida medarbetare inom järn- och stålindustrin.

Men vägen dit har krävt en rad viktiga och delvis svåra beslut, i syfte att bevara skolans höga kvalitet och ytterligare stärka kopplingen till järn- och stålindustrin.

Bo-Erik Pers har varit en otroligt viktig person för Bergskolan. Han har med stort engagemang varit djupt delaktig i att förändra och stärka utbildningsstrukturen och att införa ny ägarform. Detta arbete har rustat Bergsskolan som idag kan erbjuda högkvalitativa och eftertraktade utbildningar, säger Jan Håkanson, rektor vid Bergsskolan i Filipstad.

Unik hedersgåva

I samband med att Bo-Erik Pers gick i pension efter rollen som vd på Jernkontoret uppvaktades han av Bergsskolan med en unik hedersgåva, den första provgjutningen av Bergsskolans emblem som gjordes inför skolans 150-årsjubileum 1980.

– Gåvan symboliserar de många år som Bo-Erik har funnits i kretsen nära Bergsskolan, berättar Jan Håkanson.

Thomas Högblad, industrichef på Erasteel Kloster AB, överlämnade gåvan på Bergsskolans vägnar.

– Jag studerade själv på Bergsskolan innan jag kom till stålindustrin. Det är inte bara en fantastisk utbildningsplats, det är också en skola som bidrar till vår industris konkurrenskraft genom att utbilda studenter med rätt kompetens och som genom praktik lär känna företagen redan under studietiden. Bo-Eriks stora engagemang för Bergsskolan är vi många som ser och uppskattar, säger Thomas Högblad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo-Erik Pers, tidigare vd på Jernkontoret, med hedersgåvan från Bergsskolan.
Bo-Erik Pers, tidigare vd på Jernkontoret, med hedersgåvan från Bergsskolan.
Ladda ned bild
Bergsskolan i Filipstad. Foto: Bergsskolan.
Bergsskolan i Filipstad. Foto: Bergsskolan.
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Jernkontoret lanserar Ståldialog – om människorna och idéerna som gör omställningen möjlig27.4.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu släpper Jernkontoret Ståldialog – ett antal samtal och filmer, samlade på www.ståldialog.se, där Jernkontoret lyfter fram människor och idéer som gör omställningen möjlig. I filmerna möter Jernkontorets vd Annika Roos beslutsfattare inom näringslivet och det offentliga Sverige, och diskuterar organisationernas drivkrafter, politiska beslut som krävs och vad omställningen gör för orter, medarbetare och svensk konkurrenskraft.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum