Uppsala kommun

Hedersomnämnande till Uppsala Goaldiggers

Dela

Uppsala kommuns jämställdhetsråd beslutade på sammanträdet onsdag 15 januari 2020 att dela ut ett hedersomnämnande till det professionella, kvinnliga affärsnätverket Goaldiggers. Syftet med nätverket är att skapa en stödjande plattform för kvinnor på höga positioner. Ett viktigt initiativ som Uppsala kommun nu uppmärksammar.

Nätverket består av cirka 70 handplockade kvinnor som sitter på topp-positioner i olika branscher i Uppsala. I nätverket stöttar de varandra i både med- och motgång samt delar med sig av sin kunskap och kompetens.

– Att finna bekantskap och att träffa andra i samma position som en själv för att utbyta idéer, dela med sig expertkompetens och stärka band med varandra har en enorm betydelse. Det finns en enorm kraft och potential i professionella nätverk och Goaldiggers får hedersutnämning för att de arbetat med att skapa en gynnsam miljö för kvinnliga entreprenörer och ledare i vår kommun, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i jämställdhetsrådet.

Under mötet beslutade jämställdhetsrådet även att utse tre finalister till Jämställdhetspriset. Priset går till verksamheter inom Uppsala kommuns koncern och de tre verksamheterna är Idrott och fritid, stadsbyggnadsförvaltningen, Fritid Uppsala, kulturförvaltningen och Projekt våldsombud, enheten för strategiskt stöd, socialförvaltningen Priset och hedersutnämningen delas ut 6 mars.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum