Uppsala kommun

Hedersomnämnande till Uppsala Goaldiggers

Dela

Uppsala kommuns jämställdhetsråd beslutade på sammanträdet onsdag 15 januari 2020 att dela ut ett hedersomnämnande till det professionella, kvinnliga affärsnätverket Goaldiggers. Syftet med nätverket är att skapa en stödjande plattform för kvinnor på höga positioner. Ett viktigt initiativ som Uppsala kommun nu uppmärksammar.

Nätverket består av cirka 70 handplockade kvinnor som sitter på topp-positioner i olika branscher i Uppsala. I nätverket stöttar de varandra i både med- och motgång samt delar med sig av sin kunskap och kompetens.

– Att finna bekantskap och att träffa andra i samma position som en själv för att utbyta idéer, dela med sig expertkompetens och stärka band med varandra har en enorm betydelse. Det finns en enorm kraft och potential i professionella nätverk och Goaldiggers får hedersutnämning för att de arbetat med att skapa en gynnsam miljö för kvinnliga entreprenörer och ledare i vår kommun, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i jämställdhetsrådet.

Under mötet beslutade jämställdhetsrådet även att utse tre finalister till Jämställdhetspriset. Priset går till verksamheter inom Uppsala kommuns koncern och de tre verksamheterna är Idrott och fritid, stadsbyggnadsförvaltningen, Fritid Uppsala, kulturförvaltningen och Projekt våldsombud, enheten för strategiskt stöd, socialförvaltningen Priset och hedersutnämningen delas ut 6 mars.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

Åtta internationella konstnärer visas i utställningen Unhomed på Uppsala konstmuseum15.1.2020 14:04:44 CETPressmeddelande

Uppsala konstmuseum inleder det nya decenniet och våren med utställningen "Unhomed" som presenterar åtta internationellt verksamma konstnärer vars arbete är i ständig dialog med frågor om globalisering, kulturarv och yttrandefrihet. Deras konst undersöker gränser i offentliga och privata rum samt hur dekolonialiseringprocesser och nationella manifesteringar framträder i snabbt transformerande städer som Mumbai, Karachi och Moskva. Utställningen visas 1 februari - 10 maj 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum